Lanțul internațional de farmacii Dr.Max a finalizat contractul de achiziție a grupului A&D Pharma, prin Glebi Holdings PLC, devenind principalul operator farmaceutic de pe piață romanească și unul dintre primele 4 lanțuri de farmacii din Europa.

A&D Pharma deține rețelele Sensiblu și Punkt, distribuitorul Mediplus în România și A&D Pharma Marketing & Sales – unul dintre cele mai mari platforme de marketing și vanzări farmaceutice din Europa Centrală și de Est. Dr.Max cea mai mare rețea de farmacii din Europa Centrală.

Dr.Max desfăsoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia. Tranzacția mai trebuie să obțină acordul autorităților pentru concurență, iar valoarea acesteia nu va fi făcută publică.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România, după preluarea rețelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an. În urmă preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente și a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajați, Dr.Max va deveni liderul pieței farmaceutice din România: “Prin achiziția grupului A&D Pharma, Dr.Max își intăreste prezența în Europa Centrală și își consolidează poziția de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr.Max.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală și de Est cu vanzări totale de 1,25 miliarde euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vanzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro, iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajați.

Reșeaua Dr.Max este deținută de grupul Penta Investments, care a dezvoltat proiecte de sănătate în Europa Centrală și de Est: farmacii, dministrarea de spitale și instituții medicale, o companie de asigurări de sănătate în Slovacia. Pe langă sectorul de sănătate, grupul desfășoară și activităti de servicii financiare, producție, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media.

sursa: mediafax.ro