Hunedoara se modernizeaza in cadrul a trei proiecte de transport public ecologic. Acestea presupun modernizarea a 5,22 km, din care suprafața carosabilă va fi aproape 14.000 mp, iar suprafața pietonală va fi de peste 11.000 mp. Se vor amenaja 3 kilometri de piste de biciclete și se vor achiziționa 20 de autobuze ecologice. Vor fi modernizate 32 de stații de îmbarcare pentru călători transport public și create 11 stații de închiriere biciclete.

De asemenea, se vor achiziționa un număr de 358 de biciclete, care urmează să fie puse la dispoziția locuitorilor și turiștilor, spre închiriere. În ceea ce privește mobilierul urban, în cadrul celor trei proiecte se prevede achiziționarea a 46 de bănci simple, 17 bănci modulare, 120 de rasteluri individuale de biciclete și 94 de coșuri de gunoi. De asemenea, se vor amenaja 20 de stații de încărcare pentru autobuzele hibrid.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a semnat astăzi la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Vest și cel de-al treilea contract din seria celor care vizează modernizarea transportului public ecologic în municipiul Hunedoara, amenajarea de alei pietonale și piste de biciclete.

 

„Ca valoare financiară, acestea sunt cele mai importante proiecte din cele 22 depuse la ADR Vest. Practic, odată cu implementarea acestor trei proiecte, municipiul Hunedoara se va schimba radical. Putem spune că Hunedoara anului 2023 (perioada de implementare) va fi total diferită față de ceea ce vedem astăzi. Felicit încă o dată echipa de la Fonduri Europene, echipa de la Achiziții publice, cât și toate echipele de implementare care au muncit pe parcursul a trei ani pentru ca aceste proiecte să primească finanțare”, a precizat  Dan Bobouțanu, primarul orasului Hunedoara.