Aptiv provides ride-and-drives for media Sunday, January 7, 2018 at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada. (Photo by John F. Martin for Aptiv)

Hyundai Motor Group va investi 1,6 miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă împreună cu Aptiv, prin intermediul unei companii mixte de 4 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare investiţie făcută de un producător auto sud-coreean pentru a ajunge din urmă constructorii auto concurenţi pe această piaţă, transmite Reuters.

Producătorii auto şi furnizorii lor formează alianţe pentru a dezvolta tehnologii destinate automobilelor autonome parţial din cauza nevoii de a împărţi costurile uriaşe.

Hyundai a rămas în urma altor producători care au investit deja masiv în dezvoltarea noilor tehnologii pentru vehicule electrice şi autonome. De exemplu, BMW şi Daimler au anunţat în acest an că vor colabora în domeniul vehiculelor autonome.

Hyundai Motor, Kia Motors şi Hyundai Mobis vor contribui împreună cu 1,6 miliarde de dolari în numerar şi cu 400 de milioane sub formă de resurse pentru cercetare şi dezvoltare, evaluând compania mixtă la 4 miliarde de dolari, au anunţat Hyundai Group şi Aptiv, într-un comunicat comun.

Aptiv, care are sediul dentral în Dublin, va deţine o participaţie de 50% la compania mixtă şi va contribui cu tehnologie pentru conducere autonomă, proprietate intelectuală şi cu aproximativ 700 de angajaţi concentraţi pe dezvoltarea de soluţii de conducere autonomă măsurabile.

Noua companie va începe testarea de sisteme integral autonome în 2020 şi va avea în 2022 o platformă pentru conducere autonomă gata de producţie disponibilă pentru furnizorii de servicii cu robotaxiuri, operatori de flote şi producători auto.

Aptiv, care produce componente auto şi oferă tehnologie pentru automobile autonome, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive, care s-a divizat în 2017 în Aptiv şi Delphi Technologies.

Firma de analiză a pieţei Navigant Research evaluează Aptiv ca fiind pe locul patru în rândul companiilor care produc sisteme penttru conducere autonomă, după Waymo, General Motors şi Ford. Hyundai este în prezent în topul primilor 10 producători auto la nivel mondial, potrivit Navigant Research.

Hyundai Motor a anunţat în februarie să va investi 14.700 de mii de miliarde de woni (12,3 miliarde de dolari) în tehnologii ale viitorului, cum sunt conducerea autonomă, conectivitatea şi folosirea în comun a maşinilor, până în 2023.

sursa news.ro