Hyundai Motor va concura Tesla

Hyundai Motor va plasa vehiculele electrice în centrul strategiei sale de dezvoltare a produselor, care va include un automobil electric premium cu care va concura Tesla şi alţi producători, informează News.ro.

Ca şi Toyota Motor, Hyundai a promovat iniţial tehnologia cu celule (care foloseşte oxigen sau hidrogen), dar s-a reorientat către cea cu baterii după ce Tesla s-a impus pe acest segment, iar guvernul chinez a oferit sprijin pentru acest tip de modele.

Toyota lucrează la vehicule electrice cu autonomie mai mare şi încărcare mai rapidă

Hyundai intenţionează să lanseze un sedan electric sub brandul high-end Genesis în 2021, cu o autonomie de 500 de kilometri. De asemenea, producătorul auto sud-coreean va introduce o versiune electrică a SUV-ului Kona, cu o autonomie de 390 de kilometri, în prima jumătate a anului  viitor.

Împreună cu afiliata Kia Motors, Hyundai va adăuga trei vehicule electrice la planurile pentru automobilele prietenoase mediului, aducând numărul total al acestora la 31 până în 2020.

IONIQ –  primul automobil de serie integral electric lansat de către Hyundai, în 2016

În 2016, Hyundai a lansat primul automobil de serie integral electric, IONIQ, dar autonomia acestuia este mult mai scurtă decât în cazul vehiculelor oferite de Tesla şi General Motors.

Planurile Hyundai includ opt vehicule cu motoare electrice alimentate de baterii şi două de celule, comparativ cu un anunţ din 2014, care se referea la un total de 22 de modele, dintre care numai două erau alimentate cu baterii.

Hyundai a mai confirmat o informaţie publicată de Reuters potrivit căreia dezvoltă prima platformă dedicată vehiculelor electrice, care va permite companiei să producă multiple modele, cu autonomii mai mari.