Iată 10 motive pentru care ar trebui să citiți mai multe cărți

  1. Pentru dezvoltarea abilităților verbale

Deși nu te face întotdeauna un comunicator mai bun, cei care citesc tind să aibă o gamă mai variată de cuvinte pentru a exprima modul în care se simt și pentru a-și face rostul. Aceasta crește exponențial cu cât consumi mai multe volume, oferindu-ți un nivel mai ridicat de vocabular pe care să îl folosești în viața de zi cu zi.

  1. Îți îmbunătățește concentrarea

Spre deosebire de postările de blog și articolele de știri, citirea unei carti  necesită perioade lungi de concentrare ceea ce la început este greu de realizat. A fi angajat pe deplin într-o carte implică închiderea lumii exterioare și cufundarea în text. Ceea ce în timp îți va consolida intervalul de atenție.

  1. Cititorii se bucură de arte și îmbunătățesc lumea

Un studiu realizat de NEA explică faptul că persoanele care citesc de plăcere au de multe ori mai multe șanse să viziteze muzee și să participe la concerte. Și de aproape trei ori este mai probabil să efectueze activități de voluntariat și caritate. Cititorii sunt participanți activi în lumea din jurul lor și această implicare este esențială pentru bunăstarea individuală și socială.

  1. Îți îmbunătățește imaginația

Sunteți limitat doar de ceea ce vă puteți imagina, iar lumile descrise în cărți, precum și opiniile altor oameni, vă vor ajuta să vă extindeți înțelegerea a ceea ce este posibil. Citind o descriere scrisă a unui eveniment sau a unui loc, mintea ta este responsabilă de crearea acelei imagini în mintea ta, în loc să ai doar imaginea din fața ta când privești televiziunea.

  1. Citirea te face mai inteligent

Cărțile oferă o bogăție extraordinară de învățare și la un preț mult mai imic decât ai urma un curs. Lectura îți oferă șansa de a consuma cantități uriașe de informații într-un timp relativ scurt.

  1. Te face interesant și atractiv

Acest lucru merge mână în mână cu citirea pentru a deveni mai inteligent. Dacă aveți o bibliotecă de informații pe care ați preluat-o din citirea non-ficțiunii veti putea purta orice conversație academică sau savantă.

Vei putea să ții propriul tău discurs și să participi la conversație în loc să fii nevoit să-ți ceri scuze și să pleci. Vei putea să angajezi conversații cu o varietate mai largă de oameni și astfel să îți îmbunătățești cunoștințele și abilitățile de conversație.

  1. Reduce stresul

Un studiu realizat de firma de consultanță Mindlab International de la Universitatea din Sussex a arătat că cititul reduce stresul. Subiecții aveau nevoie să citească, în tăcere, timp de șase minute pentru a încetini ritmul cardiac și a ușura tensiunea în mușchi. De fapt, subiectii au avut un nivel de stres mai mic decat inainte de a incepe.

  1. Îți îmbunătățește memoria

În cartea lor Proust and the Squid: The Story and Science of the Reading Brain, Maryanne Wolf explică că:„De obicei, când citești, ai mai mult timp să te gândești. Citirea vă oferă un buton de pauză unic pentru înțelegere și perspectivă. În general, în limbaj oral când vizionați un film sau ascultați o bandă, nu apăsați pauză. ” Beneficiile acestei activități sporite îți păstrează memoria ascuțită și capacitatea de învățare.

  1. Pentru a vă descoperi și a vă crea

În cartea sa “Cum să citești și de ce”, Harold Bloom spune că ar trebui să citim încet, cu dragoste, deschidere și cu urechea noastră interioară îmbrăcată. El ne explică că ar trebui să citim pentru a ne crește spiritul și imaginația, sentimentul de intimitate (pe scurt, întreaga noastră conștiință) și, de asemenea, pentru a ne vindeca durerea. Cu infinitatea de perspective și vieți despre care putem citi, cărțile ne pot oferi oportunitatea de a avea experiențe la care nu am avut ocazia. Deși ne mai permite să învățăm abilitățile de viață pe care le implică.

10. Pentru divertisment

Toate beneficiile lecturii menționate până acum sunt un rezultat bonus al celui mai important beneficiu al lecturii, care este valoarea sa de divertisment. Dacă nu ar fi pentru valoarea divertismentului, citirea ar fi o corvoadă, dar nu trebuie.

Cititul nu este doar distractiv, dar are multe alte beneficiile. Vei avea mai mult entuziasm decât vizionarea unui film sau a unei emisiuni TV. O carte bună te poate amuza în timp ce îți dezvolți abilitățile de viață.

Sursa https://whytoread.com/