Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a achiziționat patru tipuri echipamente de intervenție în situațiii de urgență, prin programul operational „Multi risc”, finanțat din bani europeni.

„În luna decembrie, anul acesta, se vor recepționa următoarele categorii de echipamente, în valoarea totală de 57.217.966,79 lei: autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigeno-terapie – 2 buc; autospecială pentru păstrarea temporară și transport, în regim frigorific (n.r.- morgă) – 1 buc; Container suport logistic al intervenției tip IV – iluminat (450 kVA și accesorii) – 3 buc; autospecială de intervenție și salvare de la înalțime (42+/-3m) – 16 buc”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului, ce va fi durulat până în 2018, este de 157 milioane lei (35 milioane euro euro)

„IGSU este prima instituție din cadrul SNMSU care a reușit introducerea concepției de sisteme containerizate în România, în domeniul situațiilor de urgență. Tipurile de echipamente ce vor fi achiziționate în cadrul proiectului: Autocamion cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig – 42 buc.Container suport logistic al intervenției tip I – căutare salvare – 28 buc. Container suport logistic al intervenției tip II – multirisc – 15 buc. Autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigeno-terapie – 2 buc. Autospecială de intervenție și salvare de la înalțime (42+/-3m) – 16 buc. Automacara cu braț ridicător și platformă pentru transport accesorii și materiale – 6 buc. Tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat+BRA – 1 buc. Autospecială pentru păstrarea temporară și transport, în regim frigorific – 1 buc. Container suport logistic al intervenției tip IV – iluminat (450 kVA și accesorii) – 4 buc. Linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție – 7 buc”, se mai arată în comnicat IGSU.

Până în prezent au fost recepționate următoarele tipuri de echipamente de intervenție multirisc: autocamion cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig – 42 buc; container suport logistic al intervenției tip I – căutare salvare – 28 buc; container suport logistic al intervenției tip II – multirisc – 15 buc; container suport logistic al intervenției tip IV – iluminat (450 kVA și accesorii) – 1 buc.
– Linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție – 7 buc, potrivit IGSU.

Obiectivul general al proiectului este creșterea rezilienței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc: inundații, alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente în industrie.

sursa: mediafax.ro