iHunt, producator si importator direct de telefoane mobile și accesorii din China, se listeaza pe piața AeRO a Bursei de Valori București incepand cu 9 iulie.

Firma și-a început activitatea în anul 2015 iar in anul 2018, a raportat un numar de 22 de salariați, un capital social în valoare de 1.410.000 lei și o cifră de afaceri estimată la peste 26 milioane lei. Anul de lansare al iHunt a fost urmat de o creștere de peste 5 ori a cifrei de afaceri, continuată cu rate de creștere mai mici, dar importante: 83% în 2017 și estimată la 10% în 2018.

Primele rezultate ale acestor eforturi s-au evidențiat chiar din prima lună a anului 2019, când jumătate din stocul de produse noi iHunt s-a vândut în faza de precomandă. De asemenea, scăderea profitului net, reflectă creșterea cheltuielilor cu pregătirea și promovarea noii game de produse.

Creșterea de aproape trei ori a numărului de comenzi în anul 2017 față de 2016, exprimată pintr-o rată de creștere cu peste 50% mai mare decât rata de creștere a cifrei de afaceri, indică o tendință de atomizare a vânzărilor, de diminuare a valorii medii pe comandă în condiții de creștere a numărului de comenzi onorate.

Poziționarea inițială de nișă a fost extinsă și translatată către o strategie de avantaj competitiv prin cost, consolidată și completată cu preocuparea managementului pentru diferențiere suplimentară prin calitatea serviciilor conexe (pre- și post- vânzare). Vectorul acestei strategii a fost lansarea, la începutul anului 2017, a telefoanelor mobile smartphone sub marca proprie iHunt.

Peste 90% din cifra de afaceri a societății revine vânzărilor de telefoane mobile, care reprezintă linia principală de afacere pentru iHunt. În cadrul acesteia, se disting alte două categorii de produse, care se delimitează îndeosebi prin piața țintă: telefoanele mobile rezistente și, respectiv, telefoanele mobile de tip „smartphone” care reproduc caracteristicile tehnice ale brandurilor de top.

În prezent, iHunt comercializează atât marca proprie cât și mărci ale altor producători chinezi, mai mult sau mai puțin cunoscute: Blackview, Ulefone, AllCall, Elephone etc., fiind distribuitor autorizat pentru aceștia, pe piața din România.

În prezent, telefoanele iHunt se poziționează între primele trei branduri de telefoane mobile create de companii cu capital românesc.

Evoluția companiei din punctul de vedere al performanțelor economico-financiare precum și al poziției pe piața de profil a condus la nominalizarea iHunt pentru proiectul inițiat de Bursa de Valori București Made-in-Romania 2017, care urmărește identificarea și promovarea companiilor românești „de top”, „unice pentru economia românească”.

Gradul de apropiere a companiei față de consumatorul țintă, precum și imaginea pozitivă a acesteia pe piață au atras peste 27000 din cele 42540 de voturi ale publicului care au urcat iHunt pe podiumul celor 15 finaliste la Gala Made in Romania 2018.