Revolta din industria de telecom: “De ce veniţi cu taxe noi peste noapte când aveţi un miliard de lei în numerar în conturile ANCOM, tot de la noi? Luaţi banii de acolo”, scrie zf.ro

Propunerea şoc făcută marţi seară de Finanţe, de a stabili la aproape un miliard de euro suma minimă solicitată la licitaţia 5G de la finele anului viitor şi de a pregăti terenul pentru aplicarea unei taxe de 3% pe cifra de afaceri a companiilor, a fost primită cu consternare în industria locală de telecom.

Uimirea a fost urmată de revoltă în condiţiile în care în ultimii ani de zile taxele plătite de operatorii de comunicaţii au dus la acumularea în numerar, în conturile Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a unei sume de peste un miliard de lei.

Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari companii din economie, a atacat în termeni duri propunerile făcute marţi de Ministerul Finanţelor de a creşte taxele plătite de companiile de comunicaţii.

„Măsurile propuse prin Ordonanţa de Urgenţă care vizează modificarea cadrului de reglementare a comunicaţiilor electronice afectează iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar şi interesele utilizatorilor finali. Aceştia din urmă vor fi nevoiţi să suporte în preţul serviciilor achiziţionate, atât noile taxe introduse, cât şi creşterea celor existente

sursa ZF.ro