A patra ediție RePatriot Summit, a românilor întreprinzători din Diaspora și din Țară, ajunge la începutul lui octombrie în Bucovina.

După edițiile anterioare din București, Delta Dunării și Alba Iulia, summitul din Bucovina (3-6 octombrie) va împlini unul dintre obiectivele fundamentale ale mișcării: promovarea ideii centrale a RePatriot – repatrierea prin antreprenoriat – și identificarea de noi oportunități de afaceri în toate regiunile istorice ale României.

Ediția din acest an va aduce laolaltă 100 de oameni de afaceri şi manageri români din străinătate și 100 din România. Organizatorii au un mesaj anume pentru românii din Diaspora: „Dacă între timp ACASĂ a devenit pentru dumneavoastră o altă țară, noi dorim să vă conectăm mai mult cu România, să putem fructifica oportunitățile, să facem lucruri împreună, care să dăinuie și să realizăm că România este a noastră și a urmașilor noștri.”

În 2018, reunirea RePatriot de la Alba Iulia s-a desfășurat sub auspicii deopotrivă faste (era Anul Centenar) și sumbre (intervenția autorităților contra mitingului Diasporei din 10 august). Anul acesta însă, summitul RePatriot din Bucovina va reliefa rolul extraordinar jucat de Diaspora în alegerile europarlamentare și referendumul recent desfășurate.

În ciuda dezamăgirilor generate de 10 august, în ciuda distanțelor mari până la secțiile de votare și chiar a opreliștilor puse, Diaspora s-a mobilizat extraordinar în luna mai, dând un exemplu de implicare în viața cetății. Prin business și succesul profesional, românii din Diaspora au arătat că se integrează perfect în țările bazate pe stat de drept și piață liberă, iar prin participarea impresionantă la vot – că rămân cu inima în țară, fiind un exemplu pentru noi toți, obligând până și autoritățile reticente să țină cont de dorința lor de a vota (de exemplu, prin propunerile recente de facilitare a votului în străinătate, inclusiv prin desfășurarea acestuia pe trei zile). Diaspora se dovedește astfel nu numai o puternică resursă economică, ci și un agent de schimbare în bine a României. Este cea mai importantă și accesibilă resursă de care România dispune acum.

„Anul acesta la Summit ne dorim să explorăm noi surse de încredere și de creștere pentru viitorul României. Bucovina este un loc binecuvântat care sunt convins că va inspira mințile strălucite a celor 300 de personalități remarcabile ce vor lucra împreună pentru 3 zile, la început de octombrie”, spune Marius Bostan, lider și inițiator Repatriot. 

Cu ocazia summitului din 3-6 octombrie 2019, va fi organizată și cea de-a doua ediție a  „Top 100 Români de Pretutindeni”, unde vom recunoaște din nou în cadrul unei gale festive, 100 de români din afara granițelor cu rezultate remarcabile și care sunt apreciați pentru meritele lor și pentru puterea lor inspirațională.

Înscrierile se fac până în 20 septembrie  2019, prin intermediul formularului online pus la dispoziție la repatriot.ro/summit-2019, adresă la care puteți afla mai multe detalii despre eveniment.