Se lansează cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children, dedicat startup-urilor tech din România care contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor. Acceleratorul este o inițiativă începută în 2019 de către Impact Hub Bucharest, Fundația Botnar și Impact Hub Basel. Înscrierile sunt deschise până pe 1 mai, iar soluțiile câștigătoare vor primi finanțare totală de 100.000 de euro.

În programul Innovators for Children 2020 căutăm antreprenori inovatori care lucrează cu soluții tech pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună pentru copiii și adolescenții cu vârsta între 0-18 ani.

Ce implică a doua ediție a acceleratorului?

În cea de-a doua ediție căutăm startup-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizarii perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tech scalabile.

Antreprenorii care vor fi selectați să participe la accelerator vor trece printr-o serie de workshop-uri, întâlniri de feedback și follow-up, webinarii de progres și un retreat de 4 zile cu cei mai importanți actori din domeniu. După marea finală în care se vor alege câștigătorii premiilor de 100.000 de euro, ei vor beneficia și de o vizită de cercetare în Basel (Elveția), precum și acces în comunitatea Impact Hub.

Suntem foarte entuziasmați să lansăm cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children. A fost o experiență de învățare și recunoaștere a nevoilor existente pentru copiii din România, iar răspunsul antreprenorilor care se gândesc cum să le facă viața mai simplă ne-a încurajat să continuăm. Credem că există o resursă foarte valoroasă în tehnologie și suntem curioși să descoperim inovațiile propuse de antreprenori anul acesta, a declarat Irina Simulescu, Project Manager Impact Hub Bucharest.

Programul Innovators for Children a fost inițiat în 2019 și a fost primit cu mare interes de public, având peste 120 de soluții înscrise dedicate sănătății și wellbeing-ului copiilor. Au fost selectate 12 echipe care au trecut printr-o serie de workshop-uri și sesiuni de mentorat cu diverși experți în domeniu, iar în final s-au ales 4 câștigători care au beneficiat de finanțare totală de 100.000 de euro: Kinderpedia (45.000 euro), Parinte.eu (22.500 euro), Asociația Kinetobebe (17.500 euro) și Arttachment (15.000 euro).

sursa: comunicat de presa