Intracom Telecom furnizeaza solutia sa avansata de Fixed Wireless Access catre Open Fiber in Italia

Operatorul a ales WiBAS  26/28 GHz produse in fabrica din Romania, de la Intrarom, pentru proiectul Rural Ultra Broadband din întreaga țară

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si soluții de telecomunicații, a anunțat  castigarea contractului acordat de catre Open Fiber, unul dintre cei mai mari operatori de rețele de fibră optică din Italia, pentru furnizarea soluțiilor FWA (Fixed Wireless Access Solutions) in cadrul  proiectului Ultra-Broadband, pentru zonele “nedezvoltate digital” din țară. Planul ambițios al Open Fiber prevede furnizarea serviciilor Ultra Broadband în aproximativ 20 de milioane de gospodării în fiecare dintre cele 20 de regiuni italiene. Tehnologia FWA (Fixed Wireless Access), cu care Intracom Telecom a câștigat licitația, va fi utilizată intens in zonele rurale si în zonele cu densitate mica a populatiei. Această infrastructură de bandă largă de înaltă calitate este esențială în economia și societatea italiană. Cetățenii vor beneficia de acces nelimitat la cele mai performante rețele care vor fi echipate cu cea mai bună tehnologie, soluția WiBAS ™ a Intracom Telecom.

Tehnologia FWA este singura care permite implementarea rapidă în locuri cu infrastructură minimă de telecomunicații, iar platforma WiBAS ™ 26/28 GHz a Intracom Telecom este singura care poate oferi capacități Ultra-Broadband. Platforma este concepută pentru a furniza servicii la viteze comparabile cu cele ale fibrei optice și la o fracțiune din timpul necesar pentru implementarea acestora. Platforma FWA a companiei Intracom Telecom oferă algoritmi avansați pentru a organiza dinamic resursele disponibile, pentru a maximiza numărul de abonați deserviți simultan și automatizări pentru a asista și accelera instalarea terminalelor pentru furnizarea serviciilor. Cu o fiabilitate foarte mare și un design simplu, componentele platformei WiBAS ™ sunt ușor de instalat și întreținute în zone dificile.

Dl Mohamed Ahmed, CEO al Intracom Telecom, a declarat: “Suntem foarte entuziasmați să susținem planul ambițios al Open Fiber de a oferi cetățenilor italieni conexiuni de bandă largă de mare viteză, 25% din populație încă locuind în zonele rurale. Obiectivul nostru este de a permite operatorilor să contribuie în continuare la dezvoltarea economică și socială a țării, a treia economie din UE, precum și utilizarea tehnologiei de ultimă oră pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Tehnologia noastră oferă servicii asemanatoare fibrei optice și a devenit un punct de referință în sectorul Ultra-Broadband, așadar sunt convins că viitoarea colaborare a noastră cu Open Fiber va fi una excepțională și vom avea o contributie majora in realizarea viziunii și obiectivelor lor de afaceri. “

Intracom Telecom a furnizat și susține rețele în Italia din 2014, specializându-se în conectivitatea Ultra-Broadband Internet pentru abonații rezidențiali din mediul rural, iar acest nou proiect vine ca o evoluție a capacităților sale de a furniza astfel de soluții la scară largă. WiBAS ™ este în funcțiune la nivel mondial, iar în Italia se deservesc  deja mai mult de zece rețele, cu performanță impecabilă și fiabilitate ridicata.

sursa: comunicat de presă