Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicații, a semnat recent un contract cu Direcția Poliție Elenă, din cadrul Ministerului Protecției Cetățeanului din Grecia pentru proiectul “Smart Policing”, care vizează asigurarea unei identificari și verificari rapide si sigure a cetățenilor, a vehiculelor și a documentelor de securitate pentru a crește astfel nivelul de securitate al comunității, după cum se arată într-un comunicat de presă

În contextul acestui contract, Intracom Telecom va efectua studiul, proiectarea și implementarea sistemului informatic integrat. Soluția constă în componente de bază pentru recunoaștere faciala, identificarea automată a amprentelor digitale, prelucrarea documentelor de securitate și verificarea autentificării, căutări complexe de informații către baze de date vechi și noi, precum și corelarea informațiilor obtinute astfel.

Printre alte lucrări de inginerie și integrare, compania va pune la dispozitie acest sistem Poliției Elene pentru a fi implementat “din mers” de diverse agenții în timp ce se află pe teren, precum și de către Direcția de Politie Elenă.

Proiectul “Smart Policing” va permite echipelor mobile sa acceseze mai rapid și mai eficient informații de securitate în teren, unde au loc infractiuni.

Nikolaos Velentzas, Director General Divizia de Servicii Intracom Telecom, declara: “Suntem încântați de increderea acordata de catre Poliția Elenă pentru a dezvolta și implementa o soluție inteligentă care va reduce indicatorii de criminalitate și va facilita operațiunile autorităților de securitate. Extinderea poliției inteligente va ajuta poliția elenă să se concentreze asupra surselor de criminalitate, permițându-le să ia decizii strategice de implementare și să răspundă rapid la incidente. Sunt încrezător că acest proiect va deschide calea viitoarelor potențiale implementari de proiecte de supraveghere și securitate la nivel mondial “.