Waves of blue light and businessman using on smartphone and laptop computer as concept

Testarea primei platforme virtualizate de servicii Wi-Fi a Intracom Telecom a fost anunțată ieri, la Atena, de către companie, împreună cu MGTS, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din țările CSI, membru al Grupului MTS, ceea ce face ca MGTS să fie unul dintre primii operatori care adopta astfel de tehnologii pentru clienții lor corporativi, se arată într-un comunicat de presă.

Implementarea pilot a fost realizată în centrul de testare al MGTS, unde platforma virtualizată de servicii Wi-Fi a Intracom Telecom, valorificând performanța tehnologiilor SDN & NFV, a furnizat funcții virtuale de rețea (VNFs) prin intermediul punctelor de acces Wi-Fi utilizate în rețeaua MGTS. Clienții MGTS pot extinde acum funcționalitatea echipamentelor Wi-Fi existente on-premise, beneficiind de funcții precum implementarea rapidă a serviciilor de rețea, automatizarea completa a managementului și accesul la istoricul serviciilor de date folosite, prin intermediul unei interfețe web prietenoase, special concepute.

Clienții corporativi MGTS pot monitoriza consumul de trafic pe Internet în orice moment și, dacă este necesar, pot modifica regulile de utilizare pentru oaspeții și angajații lor. Acest lucru este deosebit de interesant pentru organizațiile cu rețele distribuite geografic, în timp ce echipele IT pot ajusta și actualiza imediat serviciile necesare în una sau mai multe ramuri simultan.

“Tehnologiile de virtualizare, astăzi, par a fi opțiunea cea mai profitabilă și mai promițătoare atât pentru operatori, cât și pentru abonații acestora. Soluțiile pe care le-am testat și pe care planificăm să le desfășurăm in anul viitor, vor permite clienților corporativi ai MGTS să-și extindă propriile rețele și să dezvolte servicii suplimentare de tip Wi-Fi cu investiții minime “, a comentat dl Alexander Trokhin, directorul tehnic al PJSC MGTS.

Dl. Spyros Sakellariou, managerul portofoliului SDN / NFV al Intracom Telecom, a adăugat: “Intracom Telecom a investit în domeniul SDN & NFV în ultimii 3 ani. Soluția pe care am dezvoltat-o este unică în întreaga lume și permite companiei MGTS să-și valorifice infrastructura Wi-Fi existentă prin furnizarea de servicii suplimentare clienților săi. Suntem bucuroși că acest “Proof of Concept” de succes din centrul de testare MGTS a dovedit capabilitățile și avantajele soluției noastre într-un mediu de rețea real”.
Este demn de remarcat faptul că o implementare live a platformei de virtualizare a serviciilor Wi-Fi este planificată pentru 2018.