Orange oferă servicii de securitate cibernetică și își asumă noi serviciile de securitate cibernetică în locul companiilor. În materie de servicii de internet, rețeaua este protejată de produsele noastre, a spus Ioan Constantin, cyber security expert la Orange România, cu ocazia Summitului IT&C organizat de revista Newsweek România.  “Orange își extinde în permanență aria de servicii tehnologice. În baza Legii 362, există un al treilea aspect, componenta colaborativă. Este bine ca Legea propune un cadru, care a lipsit până acum. O structură a statului de prevenire a atacurilor cibernetice trebuie să se coordoneze cu operatorii din mediul privat, dar și cei din instituțiile publice”, a continuat reprezentantul Orange.

Instituțiile statului, agențiile de detectivi particulari, nu pot accesa orice informație, în orice moment, fără să respecte prevederile legale.  Un telefon mobil este un dispozitiv ce rareori poate fi decuplat de la rețea. 1% din atacuri au o țintă precisă. Majoritatea atacurilor sunt oportuniste. Ele vizează cele mai ușor de spart sisteme de securitate. Atâta vreme cât înțelegem pericolele la ceea ce ne expunem când folosim tehnologii moderne vom realiza că oamenii exagerează impactul real al amenințărilor.

Publicația GoodNews  a fost partener media al evenimentului, iar agenția de PR&Events Concord Communication a fost Partener organizațional.