Ion Moldoveanu, vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS: “Lucrez petru Deutsche Bank, într-o echipă care dezvoltă instrumente financiare digitale, pe care le implementăm la nivel global. Trebuie să fim foarte eficienți în materie de securitate cibernetică, pentru că nu îți permiți să faci greșeli. O companie trebuie să respecte legislația din domeniu, pe care o elaborează fiecare țară în parte, să fie adaptabilă, pentru a se afla în siguranță. Vorbim și de diferențele culturale din fiecare țară în parte, apropo de respectarea unor proceduri interne ale companiei. Aceste aspecte sunt mai puțin conștientizate de oameni, comparativ cu respectarea legislației, de pildă.

La nivelul ANIS, care este preocupată de educație, ne dorim ca tehnologia informatică să fie introdusă în curicula de bază, încă de la nivel primar. Copiii trebuie să înțeleagă aceste aspecte de la vârste mici. De asemenea, ne interesează zona antreprenorială. Avem talent, avem oameni cu know-how și putem face mult mai mult decât în prezent, sperăm să avem unicorni și în domeniul securității cibernetice.”

Declarația a fost dată ăn cadrul Summitului IT&C organizat de Revista Newsweek România.

Publicația GoodNews  a fost partener media al evenimentului, iar agenția de PR&Events Concord Communication a for Partener organizațional.