Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost dotat cu echipamente pentru susţinerea activităţilor zilnice desfăşurate în timpul cursurilor de profil din cadrul instituţiei de învăţământ clujene, se arată într-un comunicat de presă.

Ajutorul a venit din partea comaniei Cluj IT Cluster care a finalizat dotarea a două laboratoare de informatică cu echipament specific. Prin această acțiune compania a parcurs un nou pas al apropierii industriei de IT locale de mediul academic preuniversitar.

Clusterul Cluj IT a răspuns unei nevoi exprimate de către reprezentanţi ai Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Prin intermediul membrilor săi, dar şi a colaborărilor cu alte firme din industria de IT locală, Clusterul Cluj IT a răspuns unei nevoi exprimate de Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Această primă colaborare reprezintă un proiect pilot dintr-o serie de activităţi similare prin care Cluj IT Cluster îşi propune să sprijine pentru liceele din regiune, cu scopul asigurării celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea actului didactic, pentru activitatea informatică.

„Ne propunem să înlesnim liceelor clujene, dar nu numai, comunicarea şi colaborarea cu companii din Cluj pentru realizarea unor obiective, inclusiv în ceea ce priveşte dotarea cu infrastructură. Dupa cum bine se ştie, sunt numeroase companii de IT în Cluj, iar viitorul acestei industrii este consolidat şi prin activitatea din învăţământul preuniversitar. Este de aceea important să susţinem eforturile cadrelor didactice prin mijloacele care ne stau la dispoziţie.”, a declarat Andrei Kelemen, Director Executiv al Cluj IT Cluster.

„În calitate de reprezentant al Liceului Teoretic Avram Iancu, doresc să mulţumesc companiilor ENDAVA, FORTCH şi ARTSOFT CONSULT, care ne-au sponsorizat cu tehnică de calcul. Datorită implicării şi responsabilizării acestor companii am reuşit să modemizăm două laboratoare în care orele de informatică se pot desfăşura acum în cele mai bune condiţii.”, a declarat Adina Claudia Turcu, Director al Liceului Teoretic „Avram Iancu”.
Iniţiativa este parte a eforturilor pe care Clusterul Cluj IT le face în contextul obiectivelor Comisiei Europene privind creşterea gradului de educare şi utilizare a mediilor informatice în rândul populaţiei.