Cei mici trebuie neapărat să învețe un limbaj de programare pentru copii, dacă vor ca meseria lor să nu fie înlocuită de roboți în viitorul apropiat. Totodată se știe că România dă restul planetei unii dintre cei mai buni IT-ști care ajung să lucreze în mari companii.

Niciodată programarea nu a fost mai importantă ca acum. Această disciplină este vitală pentru persoanele care vor să-și găsească ușor de lucru. De la vârste foarte fragede, micuții trebuie să învețe un limbaj de programare pentru copii și companii importante din tech vor să faciliteze procesul.

Tim Cook, CEO-ul Apple este atât de încrezător în utilitatea cunoștințelor de programare, încât a afirmat că acele informații sunt mai importante decât cunoașterea unei limbi străine. În continuare, este vital să dobândești cunoștințe avansate de engleză încă din copilărie. Cu toate acestea, o meserie profitabilă pe termen lung s-ar putea să fie derivată doar din programare.

Un limbaj de programare pentru copii este mai relevant în 2017 decât în toți anii trecuți. Din acest motiv, există o serie stufoasă de aplicații web menite să stârnească curiozitatea tinerilor de toate vârstele pentru acest domeniu. Multe jocuri din Google Play și Apple AppStore incorporează concepte de bază ale programării. Acestea facilitează dobândirea de informații care te vor ajuta pe viitor, dacă vrei să înveți Swift, Dot.Net, Visual C++ sau orice altă platformă de programare, relatează playtech.ro.

Deși în țara noastră programarea este introdusă doar la liceu, în cazul profilelor de real matematică-informatică, atunci s-ar putea să fie prea târziu. Studiile au arătat că, la o vârsă fragedă, ești mult mai capabil să dobândești cunoștințe noi. Pentru această materie, nu ai nevoie decât de o gândire logică combinată cu un grad sporit de atenție. Dacă greșești, nu este nici un fel de problemă. Un program bun trece prin multe iterații înainte să fie folosit de un număr mare de utilizatori. Chiar și atunci, beneficiază de actualizări regulare pentru a-și menține relevanța și utilitatea.