Londra conduce inca Europa la investitii in tehnologie

Londra este cea mai bună alegere în Europa pentru investiții cu capital de risc în firmele de tehnologie, potrivit unui studiu realizat de agenția de promovare a capitalului britanic.
Sectorul tehnologic al orașului a înregistrat mai mult decât dublu nivelul de investiții al celui mai apropiat rival european, orașul Berlin. Tendința sa accelerat în ultimii ani, în ciuda nesiguranței persistente din jurul lui Brexit. London & Partners a dezvăluit studiul realizat de firma de cercetare PitchBook, in deschiderea evenimentului Londron Tech Week.

Studiul a aratat ca Londra a primit 2,56 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de dolari, 2,9 miliarde de euro) in investitii de capital de risc tehnic in primele cinci luni ale anului 2019. Decizia Marii Britanii de a părăsi UE în urma referendumului din iunie 2016 a determinat temerile că Londra s-ar putea lupta pentru a atrage tinere talente străine.

Unele companii multinaționale, inclusiv Panasonic și Sony, au decis să își mute sediul european de la Londra pe continent, dar Londra a beneficiat de încrederea unor giganti americani de tehnologie precum Google și Apple, care au anunțat planuri de expansiune pe termen lung în ultimii ani.