Aproape 15 miliarde de euro stau în depozite bancare overnight fără să producă suficientă valoare, ceea ce arată clar faptul că lumea preferă depozitele bancare datorită confortului pe care îl oferă acestea, dar e important să înţelegem că pieţele de capital, bursele de valori, produc pe termen lung randamente superioare. Doar prin educație financiară putem să ieșim din această zonă de pasivitate, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB, la Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de Valori București.

Cea de-a șaptea ediție a Forumului a avut ca temă principală legătura dintre bursă, economisire și investiții. Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri și prezentări prin care publicul a fost invitat să-și identifice nevoile și obiectivele de investiții și să cunoască mai multe detalii despre opțiunile investiționale.

”Dacă participanții de la primele forumuri ale investitorilor organizate de BVB i-ar fi ascultat pe specialiştii care au fost pe scenă, practic şi-ar fi dublat banii investiţi în acțiuni listate în ultimii cinci ani. Incluzând și dividendele, de la începutul anului 2013 și până în prezent, indicele BET-TR a crescut cu aproape 125%. Evident, trecutul nu e o garanție pentru viitor,” a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Evenimentul a reunit 400 de participanti si 20 de speakeri care au vorbit despre economii și investiții.

Vezi cum s-a desfașurat evenimentul accesand înregistrările video: