Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), îşi va încheia mandatul în ianuarie 2020, iar acesta a declarat luni pentru News.ro că nu va candida pentru un nou mandat, nici de preşedinte, nici de membru în Consiliu şi precizează că a fost solicitat de companii private româneşti care sunt listate la bursă sau care intenţionează să se listeze să le ajute să-şi crească valoarea prin intermediul bursei.

“Am fost votat de acţionari două mandate – de câte patru ani. Îmi expiră mandatul la finele lunii ianuarie 2020”, a declarat luni pentru News.ro Lucian Anghel.

Întrebat unde anume va pleca după ce va părăsi conducerea BVB, el spune că va anunţa la momentul potrivit.

“Am fost solicitat de companii private româneşti care sunt listate la bursă sau care intenţionează să se listeze să le ajut să-şi crească valoarea prin intermediul bursei având în vedere experienţa şi expertiza acumulată în piaţa financiară şi de capital”, a adăugat el.

Născut în 1972, Lucian Anghel este doctor în economie şi are studii post-universitare la HEC Montreal Canada şi Georgetown University Washington.

Între 2007-2012 a fost economist şef şi director executiv al Direcţiei de Strategie şi Cercetare la BCR, iar în perioada 2012-2015 a fost preşedinte directorat şi director general al BCR Pensii. Din 2018 şi până în prezent este membru în Comitetul Audit al Federation of Euro Asian Stock Exchanges.