Ultimul dintre cele 42 de magazine Apple din China s-a redeschis vineri, în condițiile în care țara se întoarce încet la muncă după săptămâni de carantină care au forțat închiderea afacerilor.

Firma a anunțat, la 1 februarie, că își va închide toate magazinele, birourile corporative și centrele de contact de pe continent, pe măsură ce epidemia s-a răspândit rapid.

Peste 3.100 de persoane au murit și 81.000 de persoane infectate în China, însă numărul cazurilor a scăzut în ultimele săptămâni, ceea ce sugerează că măsurile stricte de carantină au avut un succes în stoparea virusului.

Site-ul companiei arată că magazinele sale au acum „ore de funcționare speciale”.

Mulți comercianți și comercianți din China și-au scurtat orele de deschidere în timpul epidemiei, mulți verificând temperaturile clienților și restricționând numarul acestora din magazin.

China a cunoscut o revenire lentă la muncă după o pauză extinsă a Festivalului de primăvară, când epidemia de coronavirus a luat stăpânire în țară.

Orașele au impus restricții de călătorie, multe dintre ele rămânând pe parcursul lunii februarie, iar fabricile au întârziat revenirea la muncă.

Luna trecută, Apple a declarat că va rata prognoza de venituri din al doilea trimestru și livrările globale de iPhone vor scădea din cauza epidemiei.

Firma a prevăzut venituri de 63-67 de miliarde de dolari pentru ianuarie-martie, dar nu a dezvăluit cât de mult se aștepta să scadă veniturile.