Încă un vis devine realitate grație oamenilor buni din România. De astăzi încolo, va fi un pic mai ușor pentru familiile care-și însoțesc copiii la tratament, în București deoarece MagicHOME Fundeni și-a deschis porțile. Noul centru se află în apropierea Institutului Oncologic Bucureşti și a fost finalizat, la doi ani de la campania de strângere de fonduri din România.

Campania de strângere de fonduri din România a mobilizat peste 160.000 de oameni, care au trimis unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). În cadrul campaniei de strângere de fonduri din România, 636 de oameni au ocupat, în centrul orașului, timp de 23 de zile și nopți, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul era 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării unui centru MagicHOME localizat în apropierea Institutului Oncologic din București.

Beneficiarii sunt familii cu copii diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, însă aceştia pot fi şi din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficienţe). MagicHOME oferă acestor familii toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat, etc.), bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă în interior şi în curte, servicii de suport non-clinic precum terapie prin artă şi suport psihologic.

Prof. univ. dr. Anca Coliţă, de la Institutul Clinic Fundeni, a arătat, în cadrul unei conferințe de presă prilejuită de această deschidere, că proiectul este unul foarte important pentru părinţi, dar şi pentru tot ceea ce înseamnă îngrijirea micilor pacienţi.

“Acest proiect este esenţial pentru noi, doctorii, pentru că, din păcate, pacienţii cu cancer nu pot fi trataţi astăzi ţinuţi trei zile acasă. Această casă este uneori la 200 sau 300 de km şi după aceea readuşi la spital. Aceşti pacienţi, pentru a le creşte securitatea, trebuie să fie undeva aproape de spital. Pentru foarte mulţi părinţi, distanţa este o problemă foarte mare”, a explicat medicul.

Casa are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, spații comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel și terasă. Costul total se ridică la 700.000 de euro.