Marea Britanie a initiat discutii informale in vederea eventualei aderari, dupa iesirea din Uniunea Europeana, la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific (TPP), desi natiunea nu este situata in aceasta regiune, informeaza cotidianul Financial Times.

Propunerea apartine Departamentului britanic pentru Comert International, dar Marea Britanie ar fi primul membru al Acordului de Parteneriat Trans-Pacific (TPP) care nu este situat in zona Oceanului Pacific sau a Marii Chinei de Sud, noteaza FT.

Insa membrii Guvernului Theresa May insista ca nu exista restrictii de ordin geografic, Marea Britanie sperand sa relanseze exporturile in contextul iesirii din Uniunea Europeana.

“Nu se exclude nimic in acest Acord. Nu exista restrictii geografice in aceste tipuri de relatii plurilaterale”, crede Greg Hands, un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comert International.

Administratia Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul de parteneriat comercial Trans-Pacific in ianuarie 2017. In acest Acord comercial raman Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelanda, Peru, Singapore si Vietnam.

sursa: mediafax.ro