Supereroi din China se vor alătura în curând seriei de personaje celebre din universul benzilor desenate Marvel, precum Spider Man, Iron Man și X-Men, într-un efort al companiei de a atrage mai mulți fani din Asia, transmite AFP.

Franciza deținută de Disney a lansat jocuri pe mobil în China, a deschis magazine Marvel în Coreea de Sud și caută talente artistice în Filipine, a declarat editorul-șef Marvel, C.B. Cebulski.

“Încercăm să angajăm mai mulți creatori din Asia, scenariști și artiști, pentru a aduce o parte din cultura lor în universul Marvel”, a declarat acesta în timpul unei vizite la o universitate din Manila.

Primii doi noi supereroi chinezești sunt Sword Master și Aero, a spus Cebulski.

“Vor fi inspirați din cultura și mitologia Chinei, dar trăiesc în epoca contemporană și interacționează cu alți eroi Marvel”, a mai spus acesta.

Personajele vor fi creionate în stilul manga (benzile desenate japoneze), foarte popular în Asia, a adăugat acesta.

Cebulski a locuit în ultimii doi ani în Asia, ca vicepreședinte pe regiune al Marvel.

Artiștii filipinezi reprezintă a treia cea mai mare comunitate de ilustratori care lucrează pentru Marvel în prezent, după cei americani și italieni, potrivit lui Cebulski.

Cel mai recent film al companiei, “Black Panther”, va fi lansat luna viitoare la nivel mondial și îl prezintă pe supereroul de culoare T’Challa, rege al unui stat african fictiv, care a apărut prima dată în benzile desenate Marvel de la sfârșitul anilor 1960.

Luke Cage, un alt erou de culoare popular al Marvel, a cunoscut și el o renaștere, într-o serie TV recentă difuzată pe Netflix.

sursa: mediafax.ro