McGuireWoods România marchează 10 ani de consultanţă în afaceri publice și comunicare strategică oferită organizaţiilor şi companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România și în regiune. Pe parcursul ultimului deceniu, biroul local al McGuireWoods a gestionat un portofoliu de 130 de clienți cu mai mult de 120 de mii de angajați în România și a avut un rol esențial inclusiv în atragerea pe plan local a unor investiții strategice precum Ford Motor Company și Smithfield Foods, se arată într-un comunicat de presă.

“Suntem mândri de contribuția noastră din ultimii 10 ani de a atrage și menține investitori strategici în România, în calitate de consultanți am participat la numeroase povești de succes care au dezvoltat economia țării”, a declarat Nadia Crișan, vicepreședinte senior și director, Relații Guvernamentale Internaţionale și directorul general al McGuireWoods România. “Un element crucial în atingerea obiectivelor de business este dialogul transparent și proactiv cu instituțiile decidente, fapt ce ne-a permis să dezvoltăm în timp, pentru clienții noștri, numeroase strategii de relații guvernamentale cu impact global”.

În primul deceniu de activitate, McGuireWoods România a încheiat, de asemenea, parteneriate strategice cu agenții guvernamentale și reprezentanți ai mediului diplomatic pentru realizarea obiectivelor de afaceri ale clienților săi. Unul dintre acești parteneri, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, E.S. Hans Klemm, a oferit un sprijin semnificativ în promovarea unui climat de afaceri transparent și atractiv pentru companiile care doresc să își stabilească sau să își transfere operațiunile în Europa Centrală și de Est.

“Recent am găzduit în România cea mai mare misiune comercială a TradeWinds, organizată vreodată de Departamentul de Comerț al Statelor Unite, deoarece credem că România facilitează accesul companiilor americane în Uniunea Europeană, printr-o piață internă de dimensiune mare şi costuri de operare reduse comparativ cu alte state din regiune”, a declarat Ambasadorul Klemm.

Managementul McGuireWoods Consulting, entitatea mamă a McGuireWoods România, este foarte încrezător în perspectivele economiei românești. Fostul reprezentant al Statului Virginia în Congresul SUA și președintele McGuireWoods Consulting, LF Payne, susține că firma va continua să promoveze România ca destinație principală pentru investitorii americani în căutare de oportunități în străinătate.

“Am urmărit dezvoltarea țării de ani de zile, iar România arată promițător pentru investitorii americani. Aveți cea mai mare creștere a PIB-ului în UE, de 7% în primele nouă luni ale anului 2017, și o forță de muncă talentată. Este de remarcat și atenția specială acordată inovației în afaceri. Odată cu extinderea comunității antreprenoriale locale suntem încrezători că România se află pe un trend ascendent”, a spus Payne.

Înființată în 1998, McGuireWoods Consulting LLC este o firmă de servicii complete în afaceri publice care oferă consultanţă cu privire la relațiile guvernamentale şi de dezvoltare a afacerilor la nivel internaţional. McGuireWoods Consulting este o filială a companiei McGuireWoods LLP, o firmă internațională de avocatură cu peste 1000 de avocați în 20 de orașe. McGuireWoods Consulting are birouri în Washington, DC, Richmond, Virginia, McLean, Virginia, Atlanta, Chicago, Raleigh, Carolina de Nord, Columbia, Carolina de Sud, Tallahassee, Florida, Springfield, Illinois, Austin, Pentru mai multe informații, vizitați site-ul McGuireWoods Consulting pe site-ul www.mcguirewoodsconsulting.com.