Iarnă și-a intrat în grații în adevăratul sens al cuvântului, dar un ciclist pasionat nu se lasă niciodată intimidat de temperaturile scăzute sau de câțiva fulgi de zăpada. De ce să-ți încui bicicletă până la primăvară când poți să înveți care e treabă cu mersul pe bicicletă iarnă. Și ai și motive întemeiate. În primul rând, vei arde mult mai multe calorii, din moment ce corpul tău se străduiește să stea cald. În al doilea rând, corpul învață să folosească oxigenul mult mai eficient. Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă iarnă este distractiv și foarte relaxant, explică într-un comunicat de presă cei de la Veloteca.

Pregătește-ți echipamentul pentru biciclete potrivit

Regulă de aur: echipamentul pentru biciclete este format din trei straturi. Primul strat este cel mai important, iar celelalte două trebuie să poată fi date jos în momentul în care te încălzești prea tare. Dacă alegi modele de calitate, vei putea să mergi pe bicicletă chiar și în cele mai reci zile de iarnă. Cum stabilești de câte straturi ai nevoie? Este simplu! Dacă în momentul în care te urci pe să îți este cald, înseamnă că te-ai îmbrăcat prea gros. Ține cont de faptul că te vei încălzi în timpul pedalatului!

Curată-ți bicicletă după fiecare plimbare

Mersul pe bicicletă iarnă este destul de periculos dacă nu acorzi atenție micilor detalii. Maiexact, dacă nu îți cureți bicicletă după fiecare utilizare, este posibil că în timp să ruginească și să nu mai funcționeze în parametrii normali. După cum știi, zăpada și noroiul conțin o cantitate foarte mare de sare, care va intră în componentele bicicletei în timp ce pedalezi. Dacă nu ai timp să o speli, cel puțin curăț-o cu o lavetă umedă imediat ce ajungi acasă.
Nu-ți ignoră extremitățile
În timp ce pedalezi, mâinile și picioarele sunt mai reci decât restul corpului. De aceea, este foarte important să folosești un echipament pentru biciclete corespunzător. Ofertă de mănuși și șosete pentru ciclism este destul de generoasă în momentul de față, așa că nu ai niciun motiv să nu te echipezi corespunzător. Dacă nu vrei să investești foarte mult, poți să improvizezi: poartă pe sub mănușile de zi cu zi o pereche de mănuși pentru spălat vasele. Astfel, mersul pe bicicletă iarnă o să fie mult mai plăcut.

Hidratează-te corespunzător

Chiar dacă nu te vei încălzi la fel de tare că vară, este nevoie să te hidratezi și atunci când mergi pe bicicletă iarnă. Poți să optezi pentru băuturi calde, precum ceai sau cafea, care să te ajute să te încălzești. De asemenea, încearcă să găsești un termos în care să îți ții apa la o temperatură acceptabilă. Dacă alegi să pedalezi în zile geroase, este posibil să înghețe șisă nu o mai poți consumă.