Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu este preocupat de pregatirile pentru programul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. La începutul acestei săptămâni s-a aflat la Timișoara unde a participat la semnarea unui parteneriat de mobilitate între Asociația Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii (ATCEC) și un important producător de automobile. În cadrul parteneriatului va fi pusă la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităților, al invitaților și al echipamentelor în cadrul programului cultural Timișoara 2021.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat că instituția pe care o reprezintă va sprijini Programul Timițoara capitală europană culturala 2021, ca să primească finanțarea de care este nevoie și să funcționeze la potențialul său maxim. ”De asemenea, Ministrul Culturii s-a întâlnit și cu Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru a discuta despre colaborarea dintre cele doua institutii.

Ministrul Gheorghiu a revenit de curand de la Bruxelles, unde a reprezentat România la sesiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport.
în cadrul căreia s-a dezbatut potențialul de inovare a industriilor culturale, creative și audiovizuale europene.