Dacă nu puteți bate traficul, mergeți deasupra acestuia. Există o nouă speranță datorită tehnologiilor care sunt în prezent dezvoltate pentru a face posibilă o călătorie deasupra solului. O nouă generație de inovatori caută modalități de a transporta rapid și eficient oamenii din orașe într-un mod sigur și ecologic. Curând, pasagerii și mărfurile vor zbura în mod obișnuit la bordul unui nou tip de vehicul aerian mai curat și mai inteligent, componenta a smart city.

Mobilitatea aeriană urbană (UAM) este un termen al industriei aeronautice pentru serviciile de transport aerian de pasageri sau de marfă automatizate, de regulă, fără pilot. În conditiile în care traficul este din ce în ce mai aglomerat și se înrăutățește, aceste noi servicii vor aduce noi modalități de a călători în jurul orașelor și a zonelor urbane, reducând în același timp congestionarea.

NASA a fost liderul cererii de inovare în această categorie. Urmând pașii tehnologiei fără pilot de aer (drone), ei se uită la modul în care o fac să fie sigură și scalabilă. Aceasta necesită colaborare pentru a lucra la probleme cu impactul zgomotului, securitatea informatică și determinarea integrării spațiului aerian cu companiile aeriene tradiționale.

In acest sens compania Honeywell colaborează cu Pipistrel pentru a integra sistemele  de avionică, controlul zborului de navigație și conectivitate într-un viitor vehicul aerian de decolare și decolare verticală (VTOL) pentru a sprijini pe deplin operațiile autonome. Aleasa ca unul dintre partenerii de dezvoltare a vehiculelor Uber, Pipistrel lucreaza la un vehicul cu costuri atractive.

sursa:Honeywell