Uitati de Bitcoin și de Satoshi Nakamoto, exista o noua senzatie online: moneda virtuala Ripple a crescut anul trecut cu 37.000%, iar Chris Larsen, fondator și președinte al companiei cu același nume are acum o avere estimata la 37,3 miliarde de dolari, potrivit revistei americane Forbes.

Reamintim, Bitcoin a crescut puternic anul trecut, de la o mie de dolari pana aproape de 20.000 de dolari. La un moment dat, Satoshi Nakamoto, enigmaticul inventator al Bitcoin avea o avere de 17 miliarde de dolari, pe baza cotatiilor de atunci ale Bitcoin. Dar acesta a terminat anul la 13.000 de dolari, crescand astfel de 13 ori fata de inceputul lui 2017.
Ei bine, moneda Ripple (XRP) s-a apreciat de 37 de ori, de la 0,0065 dolari pe unitate in ianuarie 2017 la 2,47 dolari bucata in decembrie. Din aceasta cauza și averea lui Chris Larsen a crescut ca Fat-Frumos din poveste.

Astfel, revista americana Forbes ca Larsen are o avere de 12,82 de miliarde de dolari doar din faptul ca a adunat 5,19 milioane de monede Ripple.

De asemenea, Larsen detine 17% din actiunile companiei Ripple, care folosește moneda digitala cu același nume pentru tranzactii financiare ușoare. Astfel, averea totala a acestuia ar ajunge la 37,3 miliarde de dolari și ar fi al 15-lea cel mai bogat american.

Spre comparatie, cam atata are Steve Ballmer, fost director general al Microsoft și actual investitor in Twitter și patron al echipei de baschet Los Angeles Clippers.

Chris Larsen, 57 de ani, a renuntat la functia de director general al Ripple in noiembrie 2016, dar este in continuare președinte.

sursa: libertatea.ro