O asociere de doua firme din Galati a castigat licitatia organizata de Primaria Galati pentru amenajarea unui targ auto, investitie de aproape 3,4 milioane lei, se arata intr-o informare transmisa de biroul de presa al municipalitatii galatene.

Potrivit sursei citate, termenul prevazut pentru proiectare este de 90 de zile iar cel pentru executia lucrarilor, de 9 luni. Conform caietului de sarcini, se vor realiza spatii expozitionale pentru autoturismele scoase la vanzare, spatii de parcare pentru autoturismele vizitatorilor, spatii pentru comercializarea pieselor auto, iluminat incinta, realizare platforma pentru module, alei interioare.

“Prin aceasta investitie speram sa ii convingem pe toti cei care au masini la vanzare ca spatiul public sau locurile de parcare, si asa putine, nu sunt spatii expozitionale. Cei care vor dori sa isi vanda propriul autoturism sau care gestioneaza o afacere care implica vanzarea/cumpararea de masini vor avea aici spatii suficiente disponibile si in timpul saptamanii, nu doar in zilele de weekend. De asemenea, vor exista spatii special amenajate pentru comercializarea pieselor auto si locuri de parcare pentru vizitatorii targului“, a declarat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu.

La ora actuala, targul de masini functioneaza in cadrul Talciocului din Galati, intr-un spatiu impropriu comertului cu masini.

Potrivit reprezentantilor primariei, si talciocul va intra in modernizare, dupa ce vor incepe lucrarile la noul targ auto. In locul unui talcioc cu spatii improprii si dotari depasite, vor fi amenajate containere metalice termoizolate, echipate corespunzator, destinate alimentatiei publice, comerciantilor particulari, activitatii administrative, o parcare acoperita cu 96 de locuri si grupuri sanitare, vor fi reamenajate zonele verzi, platformele si aleile de circulatie, va fi refacuta reteaua de iluminat si se vor planta arbori pentru stabilizarea terenului, conform administrtie.ro.

In acest sens, exista o licitatie in derulare pentru un contract in valoare de aproximativ 5,8 milioane lei.