Producătorul de mașini premium Volvo Cars introduce un nou standard al siguranței și experienței la volan în segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici, prin lansarea noului XC40 în această toamnă,se arată într-un comunicat al companiei.

Dezvoltat în jurul provocărilor din viața modernă a orașului, modelul XC40 își propune să reducă stresul călătoriilor urbane zilnice și să le transforme în experiențe cu adevărat plăcute. Cu noul XC40 șoferii se vor putea bucura de tehnologiile apreciate și premiate atât pentru siguranță și conectivitate cât și pentru confortul de a avea acces în timp real la informație. Aceste tehnologii se regăsesc și la noile modele din seriile 90 și 60.

“XC40 este prima noastră mașină pe acest segment cu evoluție rapidă care pune explicit accent pe experiența la volan în traficul aglomerat din mediul urban. Bazându-se pe notorietatea Volvo în calitate de lider în domeniul siguranței, noul XC40 va oferi cele mai bune standarde de siguranță, combinate cu o interfață ușor de utilizat și servicii inteligente de conectivitate “, a declarat  președintele și directorul executiv Håkan Samuelsson.

Noul XC40 este primul Volvo creat pe o arhitectură modulară compactă (CMA) și include o gamă de tehnologii de top care au fost introduse inițial la seriile 90 și 60, bazate pe Scalable Product Architecture (SPA).

Abordarea Volvo privind siguranța și experiența la volan se bazează pe o filosofie care poartă numele de Cercul Vieții: un concept ce presupune îmbunătățirea constantă a standardelor și a tehnologiilor, plecând de la date din viața reală și informații venite chiar de la utilizatori.

Caracteristicile de siguranță și asistență oferite de modelul XC40 includ sistemul semi-autonom Pilot Assist, tehnologii de ultima generație pentru City Safety, sistem de protejare si atenuare a impactului, alertă de trafic cu frânare automată și o cameră de 360° care ajută conducătorii să-și manevreze mașina în parcările cu spații înguste. Toate aceste tehnologii fac din noul XC40 unul dintre cele mai bine dotate SUV-uri premium de mici dimensiuni.

“Viața modernă din mediul urban prezintă provocări variate pentru șoferi, pietoni, bicicliști și alți participanți la trafic. Cu XC40 ne propunem să reducem stresul mental cu care se confruntă șoferii. Grație sistemelor noastre de siguranță și asistență care identifică și atenuează în mod activ potențialele coliziuni, experiența șoferului la volan va însemna mai multă relaxare și plăcere de a conduce.”, a declarat Malin Ekholm, vicepreședinte Volvo Cars Safety Center.

Întrucât conceptul fiecărui model Volvo pleacă de la cele mai avansate sisteme de siguranță și asistență pentru șoferi, noul XC40 beneficiază, și el, de tehnologii de ultimă generație din categoriile safety și infotainment.

“Le oferim șoferilor o experiență simplă și la îndemână în orice moment, ca rezultat al concluziilor și experiențelor extrase din viața reală – în acest mod redefinindu-ne, încă o dată, poziția de lider pe segmentul siguranței la volan. XC40 este o mașină pentru o generație de consumatori interesată de conectivitate completă. Astfel, toate elementele de vizualizare au fost optimizate pentru o interacțiune sigură, ușoară și eficientă, capabilă să mențină activă atenția șoferului în timpul condusului în mediul urban. “, a declarat Ödgärd Andersson, Vicepreședinte Vehicle Software & Electronics la Volvo Cars.

“Asemenea SUV-urile mai mari – XC60 și XC90 – modelul XC40 este dotat cu sistemul conectiv infotainment Sensus, care funcționează în baza ecranului vertical, mare, de tip touchscreen. Ușor de folosit și intuitiv, sistemul Sensus permite șoferilor să acceseze o serie de funcții și servicii. “, a concluzionat Ödgärd Andersson.