Lungmetrajul de debut al regizoarei Adina Pintilie, “Nu mă atinge-mă”, a fost inclus în competiția celei de-a 68-a ediții a Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 15 – 25 februarie, potrivit site-ului evenimentului.

Filmul “Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not” este o coproducție România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franța, iar, în 2012, proiectul a fost selecționat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

În vârstă de 38 de ani, Adina Pintilie a regizat şapte scurtmetraje şi două mediumetraje. Producţiile “Nu te supăra, dar…” (2007) şi “Oxigen/ Oxygen” (2010) au fost prezentate în peste 50 de festivaluri internaţionale, iar scurtmetrajul coregizat cu George Chiper “Balastiera#186” (2007) a fost selectat la Festivalul de film de la Locarno 2008 şi a câștigat premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Film de la Miami şi menţiunea specială a Festivalului de la Trieste, în 2009.

Luni, în afară de lungmetrajul Adinei Pintilie, organizatorii Festivalului de Film de la Berlin au anunțat nouă pelicule noi în competiție, care se alătură celor opt făcute publice în decembrie. Filmele sunt produse în țări precum Franța, Germania, Irlanda, Marea Britanie, dar și în SUA, Iran și Paraguay.

Printre acestea se numără un western în care joacă Robert Pattinson și Mia Wasikowska, “Damsel”, regizat de David și Nathan Zellner. Lungmetrajul va avea premiera luna aceasta la Festivalul Sundance și premiera internațională la Berlin.

De asemenea, două filme germane au fost incluse în selecția Berlinale, “3 Tage in Quiberon/ 3 Days in Quiberon”, de Emily Atef, care face parte din competiție, și “Transit”, de Christian Petzold, proiectat în afara competiției. Ambele au premiera mondială la Berlin.

Nu în ultimul rând, filmul lui Marcelo Martinessi “Las herederas/ The Heiress” și, din Iran, lungmetrajul lui Mani Haghighi “Khook/ Pig” au fost incluse în competiția oficială și vor avea premierele mondiale la Berlin.

Organizatorii au declarat că, în curând, vor anunța restul filmelor din selecția oficială, precum și noutățile din programele speciale.

Anul trecut, premiul Ursul de Aur a revenit filmului “On Body and Soul/ A Teströl és Lélekröl” (Ungaria), regizat de Ildikó Enyedi.

De asemenea, filmul “Ana, mon Amour”, de Călin Peter Netzer, a primit Ursul de Argint pentru pentru cel mai bun montaj, premiul fiind acordat Danei Bunescu.