Traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Timișoara a crescut cu 40 la sută în 2017 față de anul precedent, destinațiile preferate fiind București, Londra și Munchen.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Aeroportul Internațional Timișoara, în anul 2017 au fost înregistrați peste 1,6 milioane de pasageri, cu 40% mai mult față de 2016.

De asemenea, dacă în 2016, la Timişoara au aterizat şi au decolat peste 14.000 de aeronave, în cursul anului trecut numărul acestora a crescut cu 25%, ajungând la aproape 18.000 de curse aeriene.

Totodată, reprezentanții aeroportului timișorean mai transmit că în anul precedent, aproximativ 25% dintre pasageri au călătorit pe cursele interne, de la Timişoara fiind disponibile curse spre Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Constanţa. Aproape 42.000 de pasageri au zburat, în 2017, spre destinații de vacanță, cu 20% mai mult faţă de anul 2016.

Topul destinaţiilor preferate de pasageri a rămas neschimbat față de anul precedent, dar cu valori mai mari în ceea ce priveşte numărul de pasageri înregistraţi pentru Bucureşti, Londra Luton și Stansted, Munchen, Milano-Bergamo și Bruxelles-Charleroi.

„Anul 2017 a fost un an cu realizări semnificative pentru Aeroportul Internațional Timișoara: au fost inaugurate destinații noi cu zboruri regulate spre Tel Aviv și Frankfurt-am-Main și curse de vacanță spre Constanța şi Palma de Mallorca, iar cursele regulate și-au suplimentat frecvențele spre unele destinaţii deja existente. Ca premieră în 2017, poarta aeriană din vestul țării a devenit primul aeroport din România certificat EASA (European Aviation Safety Agency – n. red.). Aşa cum am mai spus, rămânem optimiști și credem că anul viitor vom ajunge în prima jumătate a anului la pragul de un milion, iar până la finele lui 2018 ne dorim să ne apropiem de ținta de două milioane de pasageri,” a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Reprezentanții aeroportului timișorean mai anunță că și traficul de marfă a crescut cu 18% față de 2016, fiind procesate aproape 4.600 de tone. Totodată, și veniturile aeroportului au crescut cu 30% în anul precedent, iar profitul brut estimat pentru acest an se ridică la 11,8 milioane de lei, cu 109% mai mult decât anul precedent.

„Creşterile înregistrate şi estimate ne responsabilizează permanent în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii și servicii optime și eficiente pentru pasagerii care tranzitează aeroportul din Timişoara. Aşa cum am precizat anterior, avem în plan începerea lucrărilor pentru mărirea capacității terminalelor de sosiri și plecări curse externe, crescând capacitatea cu 200% terminalului de sosiri şi 150% capacitatea terminalului de plecări externe”, a mai precizat Daniel Idolu.

sursa: mediafax.ro