Directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Alexandru Petrescu, a declarat, că datorită Programului Start-Up Nation, în anul 2017 numărul firmelor radiate a fost mai mic decât al celor înființate.

Potrivit lui Alexandru Petrescu, mai mult de jumătate din beneficiarii Programului Start-Up Nation 2017 au optat pentru accesarea unui credit, astfel încât să poată materializa planul de afaceri propus.

“La nivelul Fondului, peste 4.500 de dosare pe Start-Up Nation 2017 au fost avizate pozitiv. Asta înseamnă că beneficiarii au accesat un credit și au pus în operaționalizare planul de afaceri, care a stat la baza acceptării lor în acest program. La nivel național, au fost aproape 8.500 de dosare, de beneficiari acceptați în program, iar din aceștia, jumătate au optat pentru un credit punte pentru a-și materializa planul de afaceri. Peste 4.500 de dosare am operat noi, alții au ales să-și investească proprii bani sau au apelat la metode pe finanțare și doar au mers la Agențiile pentru IMM-uri pentru cererile de plată. Cred că au rămas în derulare 355-360 de dosare, care sunt în diferite stadii de evaluare”, a declarat directorul FNGCIMM.

Alexandru Petrescu a mai precizat că, în anul 2017, datorită Programului Start-Up Nation, numărul firmelor radiate a fost mai mic decât al celor înființate.

“Este important să susținem natalitatea IMM-urilor. Îmbucurător este faptul că, în anul 2017, numărul de firme radiate a fost mai mic decât numărul de firme înființate, fenomen generat de Start-Up Nation. A existat o bună derulare a acestui program, așteptăm să ne implicăm și în Start-Up Nation 2018. Vă pot asigura că dacă la nivel 2017, consider că am estimat bine acest program, sunt convins că anul 2018 va fi și mai de succes”, a conchis Alexandru Petrescu.

Directorul general al FNGCIMM a participat, joi, la Timișoara, la o conferință regională cu tema “Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”.

Sursa:Mediafax