Orașul Rovinari va avea de anul viitor o fabrică de sisteme de siguranţă auto, în valoare de circa 20 de milioane de euro. Fabrica va crea peste 800 de locuri noi de muncă. În prezent au fost demarate lucrările de construirea halei de producţie, au anunţat, joi, reprezentanţii Primăriei oraşului.

“Decizia de a investi în judeţul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forţa de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate şi dorinţă în a-şi construi o carieră în industria auto. Susţinerea din partea autorităţilor locale a fost, de asemenea, un argument în favoarea acestei decizii. Compania respectivă va investi în Rovinari peste 20 de milioane de euro într-o fabrică de tip ‘greenfield’ şi în echipamente de producţie de ultimă generaţie şi va construi o hală de producţie de peste 8.000 de metri pătraţi. Lucrările vor începe chiar în luna decembrie şi producţia este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019. Compania intenţionează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică şi primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Rovinari.

În această fabrică vor fi produse închizătoare pentru centurile de siguranţă auto, un produs foarte complex şi cu cerinţe de calitate foarte mari. Compania va investi foarte mult în instruirea personalului, acest lucru urmând să fie realizată cu ajutorul colegilor din organizaţia din Braşov.