Dr Adina Alberts vorbește într-o postare a sa pe Facebook despre cum abia acum începem să înțelegem ce înseamnă noul coronavirus și care ar putea fi terapia utilă și rapidă pentru tratare bolii COVID-19. În susținerea afirmațiilor sale aduce un studiu realizat de doctorii din reputatul spital „Mount Sinai” din New York.

“Medicina este uimitoare și nu de puține ori am constatat acest lucru, în practica mea zilnică. Boala care a ucis 188.000 de oameni la nivel mondial, în mai puțin de patru luni, ar putea fi tratată simplu și rapid! Armele împotriva COVID-19 sunt în mâinile hematologilor, se pare, pentru că așa cum au remarcat doctorii din reputatul spital „Mount Sinai” din New York, noul coronavirus afectează, de fapt, sângele, iar insuficiența respiratorie este doar un simptom al acestui proces de tromboză declanșat de SARS-CoV-2.

Dr. Hooman Poor, directorul clinicii de pneumologie a Mount Sinai a observat și studiat acest fenomen. El a declarat că „medicii de pe întregul mapamond au raportat prezența trombozelor majore, a cheagurilor de sânge în zone diverse ale pacienților cu COVID-19”, plămân, membre inferioare, cord, creier. De asemenea în Italia s-au efectual multiple autopsii și s-au putut evidenția trombembolisme multiple cu diverse localizări.

Dr. Hooman și echipa sa vor continua să investigheze această constatatare medicală și vor introduce la scara larga, în schema de tratament a pacienților care suferă de COVID-19, ANTICOAGULANTELE. Cei care au primit deja tratamentul, și-au îmbunătățit starea generală într-un timp extrem de scurt, însă cercetătorii spun că încă nu au suficiente cazuri tratate astfel încât să spună că i-au dat de cap orbilei boli.
Însă, dacă tratamentul dă rezultatele scontate, nu va mai fi o atât de mare problemă în a aștepta apariția unui vaccin, nu-i așa?”, spune dr. Alberts.

Medicul infecționist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, unde au fost obținute cele mai bune rezultate în tratarea bolnavilor de COVID-19 a declarat, citat de medikatv.ro, că și pentru pacienții internați în unitatea pe care o reprezintă este prevăzut un asemenea protocol terapeutic: ”Noi, în clinică, avem un protocol foarte clar, pe forme clinice de boală. De la forma medie, care este și ea împărțită în formă cu risc sau fără, pentru că sunt pacienți cu patologii asociate, cu sindrom inflamator crescut sau cu risc de trombolism, și noi dăm anticoagulante. Există o terapie specifică patogenică în funcție de analizele care arată riscul de evoluție spre sever, fie pe latura coagulopatiilor, fie pe latura inflamatorie.”

Agenția Italiană a Medicamentului (AIFA) a autorizat începerea studiului cu heparină pentru izolarea moleculelor cu masă molară mică în tratamentul pacienților cu simptome clinice de coronavirus moderate sau severe. Studiul va evalua siguranța și eficacitatea anticoagulantului, administrat în diferite doze, potrivit La Stampa.

sursa foto: Facebook