Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că reprezentanţii sindicatelor i-au transmis că nu au fost probleme în ceea ce priveşte transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi că nu se pune problema ca ordonanţa privind transferul să nu treacă de Parlament.

„Am avut discuții cu cei din mediul privat și m-am bucurat că mi-au dat dreptate și că nu au scăzut salariile nete la angajați, ci au rămas ca și anul trecut, sau au fost creșteri oarecare”, a declarat, luni, Lia Olguța Vasilescu, după o întâlnire cu reprezentanții CNSLR Frăția.

Potrivit ministrului, companiile private mai pot acorda bonificații, ca măsuri compensatorii angajaților, până la data de 31 martie.

„Companiile pot să acorde bonusuri angajaților până pe data de 31 martie. Până la această dată, ei vor trebui să vină cu actele adiționale, cu actele de muncă să le introducă în Revisal și atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Știm că preferă din punct de vedere fiscal să ofere bonificații”, a mai declarat Olguța Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a dat asigurări că ordonanța care prevede transferul contribuțiilor de la angajator la angajat va trece de Parlament.

„Ordonanța încă se discută la comisiile de specialitate din Parlament. Vă dați seama că nu pot veni eu ca ministru să spun să-i dea drumul mai repede. Oricum, cine se așteaptă ca această Ordonanță să pice, se înșală. Nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Și reprezentanții din mediul privat și sindicaliștii au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuțiilor, în sensul în care să scadă netul la angajați, așa cum se spunea și era mare nebunie că scad salariile la 2.000 de angajați”, a mai declarat ministrul Muncii.

Totodată, Olguța Vasilescu a reamintit că de la 1 martie 2018, salariile profesorilor cresc cu 20%.

Sursa: Mediafax