Brasovul va avea peste 10 km de noi piste de biciclete, peste 10.000 mp de trotuare modernizate, un sistem de monitorizare a traficului urban, o parcare supraetajata in ”bartolomeu” si doua gradinite moderne in ”Tractorul”.

Municipalitatea din Brasov  a investit in ultimii 10 ani, in modernizarea sistemului de transport, pentru cresterea mobilitatii persoanelor, a bunurilor si serviciilor in cel mai mare oras din Regiunea Centru. De curand, pe 10 martie 2020, au fost semnate contractele de finantare pentru inca cinci proiecte pregatite de municipalitate, prin care se vor oferi noi posibilitati de petrecere a timpului liber, dar si noi posibilitati de circulatie, nepoluante, pe doua trasee, ce insumeaza mai mult de 10 kilometri pentru biciclisti.

De asemenea, se va moderniza sistemul de monitorizare a traficului urban, in completarea proiectului similar derulat in perioada 2007-2013, care a asigurat monitorizarea spatiilor publice.

Nu in ultimul rand, in doua mari cartiere ale orasului vor fi realizate investitii importante pentru cetateni: o parcare supraetajata in ”Bartolomeu”, unde vor exista si statii de reincarcare a automobilelor electrice, precum si doua gradinite moderne in ”Tractorul”, pentru aproximativ 400 de copii si 60 cadre didactice.

Toate aceste investitii sunt posibile prin finantarile alocate in cadrul Axei Prioritare 4 a Programului Operational Regional REGIO 2014-2020, pentru dezvoltarea urbana durabila a municipiilor resedinta de judet.

George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, a precizat: ”Astazi semnam alte 5 contracte de finantare de aproape 110 milioane de lei, care vizeaza doua dintre principalele obiective de dezvoltare ale Municipalitatii pentru perioada urmatoare, cel al mobilitatii urbane, cu accent pe transportul alternativ, si educatia.

Sunt proiecte care isi propun sa asigure brasovenilor, o mobilitate crescuta, cu un transport ecologic, si, implicit, un aer mai curat, dar si cresterea calitatii serviciilor in educatia prescolara. Avand in vedere ca 98% din valoarea eligibila a acestor proiecte o reprezinta fonduri nerabursabile de la Uniunea Europeana, putem spune ca si in acest exercitiu financiar dezvoltarea orasului nostru se bazeaza, in principal, pe atragerea de fonduri nerambursabile si mai putin pe sumele colectate de la cetatenii Brasovului.

In acest fel, vom avea un oras la standarde europene, fara a pune presiune pe brasoveni. Odata cu semnarea acestor proiecte vom demara elaborarea caietelor de sarcini si sper, in cel mai scurt timp, sa demaram procedurile de achizitie. In perioada urmatoare vom semna si celelalte proiecte de finantare, astfel ca si in acest exercitiu finanicar, Brasovul a reusit sa atraga toate fondurile puse la dispozitie, inclusiv pentru proiecte care initiale erau trecute in rezerva”.