Soluțiile de protecție a datelor cu caracter personal utilizate de companii trebuie să ia în considerare în primul rând factorul uman – intersecția utilizatorilor și a datelor.

În plus, companiile trebuie să fie vigilente în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, pe măsură ce acestea sunt accesate de angajați și să evidențieze persoanele care creează, folosesc și transferă aceste date.

Astfel, operatorii de date personale trebuie să asigure securitatea datelor printr-un punct de control unic pentru toate aplicațiile pe care angajații le utilizează, pentru a crea, stoca și muta date.

In vedera conformitatii GDPR, una dintre soluțiile de baza pentru protecție a datelor pe care Power Net Consulting le oferă clienților săi este Forcepoint DLP (Data Loss Prevention), care previne scurgerea datelor, dar analizează și modul în care angajații folosesc datele, îi ajută să adopte cele mai bune decizii și să prioritizeze incidentele în funcție de risc.

Furnizorii de cloud, operatorii de centre de date, companiile de eCommerce și procesatorii de plăți online, firmele de distribuție, retailerii, dezvoltatori de software cât și ofertanții de servicii medicale, call-center, consultanță și mentenanță vor avea nevoie de aceste soluții tehnice și servicii pentru asigurarea conformității cu Regulamentul 679/2016, care se aplică din mai 2018. De asemenea, companiie de recrutare a fortei de munca, dar si departamentele de resurse umane ale companiilor trebuie sa se conformeze noului GDPR.

Cu ajutorul soluțiilor Forcepoint, oferite prin Power Net Consulting, organizațiile vor putea detecta rapid incidentele de date și pot să orchestreze eficient răspunsul adecvat în intervalul de 72 de ore. Aceste soluții se pot implementa ca aplicație software locală, serviciu cloud sau într-un mod hibrid pentru a beneficia de avantajele unei instalări locale, dar și cu capabilități oferite doar de serviciul cloud.

Soluția Forcepoint DLP oferă o protecție bazată pe risc (componenta de User and Entity Behavior Analytics) față de protecția clasică, bazată pe numărul de compatibilitati.

Fie că vorbim de o instalare locală, hibridă sau cloud, rezultatul este că se poate inspecta traficul de rețea astfel încât o companie să se poată asigura că datele cu caracter personal sunt monitorizate și protejate împotriva scurgerilor de informații neautorizate.

Soluțiile Forcepoint se pliază pe nevoile specifice de securitare și de protejare a datelor personale în conformitate cu cerințele de reglementare din întreaga lume și sprijină raportarea exactă pentru audit. Power Net Consulting oferă implementarea, consultanță pre-implementare și post-implementarea soluțiilor de securitate oferite de Forcepoint.

Specialistii Power Net Consulting proiectează programul de securitate a datelor în funcție de cazurile și nevoile specifice ae clienților, ajutând astfel la transferul de cunoștințe de specialitate catre client pentru crearea unor politici interne adecvate. După implementarea programului de securitate a datelor, colaborarea va continua pentru a asigura optimizarea tuturor sistemelor relevante cât și adaptarea resurselor IT pentru nevoile reale.

Soluțiile oferite de Forcepoint ajută companiile să colaboreze în siguranță cu partenerii de afaceri utilizând o criptare automată bazată pe politica de protejare a datelor în timp ce acestea sunt transmise în afara organizației. Forcepoint DLP aplică cea mai avansată detectare și control a pierderii potențiale a datelor cu ajutorul unor funcții proprii bazate pe pe intelegenta artificiala si invatare continua. Pentru alte detalii vă rugăm consultați www.power.ro

Despre Power Net Consulting

Power Net Consulting este specializată în implementarea soluțiilor de securitate și este Gold Partner pentru Forcepoint în România. Compania activeaza de 17 ani pe piața de IT&C, oferă servicii de consultanță IT, audit de securitate IT cât și servicii de externalizare IT, devenind astfel un agregator de idei și servicii.

Despre Forcepoint

Forcepoint, lider mondial in domeniul securitatii informatice, ofera companiilor posibilitatea de a-și derula activitatile prin adoptarea în condiții de siguranță a tehnologiilor transformatoare – cloud, mobility, IOT și altele – printr-o platformă unificată, care protejează utilizatorii, rețelele și datele. De aceea, peste 20.000 de organizații din întreaga lume se bazează pe Forcepoint pentru a reduce riscul și pentru a face față amenințărilor. Bazat în Austin, Texas, cu vânzări la nivel mondial, servicii, laboratoare de securitate și dezvoltare de produse, Forcepoint este un joint-venture al companiilor Raytheon și Vista Equity Partners.