Participare romaneasca al International Paris Air Show

Opt firme româneşti din industria aeronautică îşi vor consolida cooperările internaţionale în derulare şi vor căuta noi parteneri de afaceri în cadrul celui mai important târg aeronautic la nivel mondial, International Paris Air Show – Le Bourget 2019, care se desfăşoară în perioada 17-23 iunie a.c.

Antreprenorii români vor avea întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor de referinţă din domeniu prezente la târg (Airbus, Boeing, precum şi companii din domeniul militar – Leonardo, Lockheed Martin, Pratt & Whitney, Raytheon etc.), în scopul creşterii transferului tehnologic.

Aero Care SRL, Aerofina SA, Aerospace Services SRL, Aerostar SA, Alro SA, GM & T International 2000 SRL, Romtehnica SA şi Straero SA îşi vor prezenta produsele şi serviciile în pavilionul naţional al României, pe o suprafaţă de 100 mp.

România a fost prezentă cu Pavilion Naţional la International Paris Air Show – Le Bourget încă din anii 1960, participând la toate ediţiile. Participările constante ale reprezentanţilor industriei aeronautice române la eveniment s-au materializat în transferuri tehnologice către România, cum ar fi: avioane, elicoptere, motoare, echipamente specifice. În prezent, industria aeronautică română are o cifră de afaceri de circa 600 milioane USD, cu o creştere anuală de circa 12%, din care 90% export.

Participarea românească la International Paris Airshow a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de promovare a exportului, în colaborare cu Organizaţia Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR).Bugetul alocat târgului este de 586.267 lei.

La ediţia anterioară a târgului, au participat 2.381 expozanţi din 48 de ţări, care şi-au prezentat produsele în faţa unui număr record de peste 350.000 vizitatori.

Sursa: comunicat de presa M.M.A.C.A.