Patru firme din vestul țării sunt primele care au primit finanțare prin Programul Start-Up Nation, urmând ca alte 12 companii să beneficieze de plăți în perioada următoare/

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) Timișoara, instituția este prima din țară care a început efectuarea plăților către firmele beneficiare ale programului Start-Up Nation.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute au fost alimentate conturile a trei firme, două din județul Hunedoara și una din Timiș, iar luni, a fost efectuată o nouă plată, beneficiară fiind o companie din Caraș-Severin.

Două dintre societățile care au primit finanțare prin Programul Start-Up Nation au activități în domeniul producției de soft, o firmă se ocupă cu producția de tipărituri, iar cea de-a patra activează în domeniul sănătății umane.

“Aceste societăți au achiziționat deja echipamentele necesare și au făcut angajările aferente demarând practic activitatea economică”, a declarat Adrian Pășcuță, directorul AIMMAIPE Timișoara.

În prezent, la sediul agenției sunt evaluate cererile de plată depuse, în cadrul Programului Start-Up Nation fiind acceptate la finanțare peste 700 de firme din vestul țării.

“Dacă în cazul contractării s-a respectat ordinea dată de punctajul obținut, decontarea cheltuielilor și obținerea finanțărilor nerambursabile se face pe principiul primul venit, primul servit, după verificarea documentelor aferente. Până în prezent s-au prezentat la sediul AIMMAIPE Timișoara 16 societăți comerciale, patru fiind deja plătite, iar 12 sunt în curs de verificare și urmează a fi plătite zilele următoare”, a mai afirmat Adrian Pășcuță.

sursa: mediafax.ro