Pe Litoral sunt 5.000 de locuri de munca libere

 

Agenții economici care desfășoară activități pe litoral spun că se confruntă cu o criză acută de forță de muncă, pentru acest sezon estival fiind disponibile circa 5.000 de locuri de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a atras atenția, luni, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Constanța, la care a fost prezent și ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, dar și agenți economici și autorități locale, asupra faptului că există o criză acută de forță de muncă calificată.

„A fost o hotărâre constructivă. Am ridicat două tipuri de probleme, unele care sunt foarte urgente și care, în special, vizează nevoia urgentă de cel puțin 5.000 de locuri de muncă. Cinci mii de locuri de muncă sunt astăzi libere pe litoral! Trebuie soluții cât se poate de urgent pentru că, vă spun sincer, nu mai avem cu cine să lucrăm. Am fost acuzați că nu dăm salarii. Dăm salarii foarte bune! Noi întotdeauna căutăm un echilibru între ce producem, ce plătim la stat și ce rămâne ca să putem continua o activitate. Este un lucru foarte trist. Acum 4 – 5 ani de zile nu era această problemă, acum este”, a spus Murad.

Bogdan Gheorghe Trif a replicat că încearcă să remedieze problemele, o soluție fiind deschiderea unui centru de excelență în instruirea personalului în turism.

„Sunt de puțin timp și încerc să remediez problemele. Din păcate turismul a fost neglijat în ultima perioadă, dar nu mai este cazul. (…) E una din principalele probleme cu care se confruntă sectorul de turism. Ne dorim să facem, inclusiv la Constanța, am avut discuții cu domnul președinte al Consiliului Județean, un centru de excelență în instruirea personalului în turism”, a spus Trif.