La nivel global există peste 300 de servicii diferite de mobilitate în regim sharing în aproape 800 de orașe. Totodată, modalitățile de transport alternativ vor continua sa ia amploare, mai ales în contextul crizei medicale generate de COVID-19 și a normelor impuse pentru distanțarea socială. Posibilitatea de a accesa cu ușurință soluțiile de shared mobility dintr-un oraș reduc, pe de o parte, necesitatea de mașini proprii și are, pe de altă parte, un impact pozitiv asupra traficului și a poluării din orașe.

UrbanAir este noua platformă de transport urban adaptată contextului social post-pandemic, care integrează toate soluțiile de mobilitate alternativă.  Platforma este prezentă atât pe piața din România, cât și la nivel global și răspunde perfect nevoilor de distanțare fizică , prin opțiuni de transport individual în oraș.  În prezent, pe platformă sunt disponibili peste 100 de furnizori de mobilitate alternativă cu bicicletă, trotinetă, mașină etc.

În România aplicația este disponibilă în orașele unde este prezentă mai mult de o soluție de shared mobility. În Capitală, pe platformă sunt disponibili 12 furnizori diferiți de trotinete electrice, biciclete sau mașini, toate opțiunile în regim de sharing. În total, în prezent, aplicația este funcțională în 60 de orașe din întreaga lume.

„Prin Neobility ne-am propus să dezvoltăm soluții de mobilitate urbană prin intermediul cărora să ajutăm oamenii să se deplaseze cu o mai mare flexibilitate. Mai mult decât atât, în contextul actual creat de criza medicală, este necesar ca metodele de deplasare să fie cât mai sigure. Aici va satisface nevoile clienților UrbanAir, un radar de mobilitate alternativă care reunește toți furnizorii de shared mobility dintr-un oraș, astfel încât să avem la îndemână cel mai apropiat vehicul în orice moment. În acest fel mobilitatea urbană alternativă poate deveni un segment integrat în mod unitar, dedicat deplasărilor de zi cu zi, pe care să ne putem baza”, a declarat Mihai Rotaru, founder & CEO al Neobility.