Ramele inguste, o facilitate care anul trecut a fost rezervata doar pentru varfurile de gama ale marilor producatori de smartphone-uri, va fi in 2018 o facilitate foarte raspandita.

Ca si alte noutati pe care marii producatori le lanseaza initial pe flagship-uri, ramele inguste care fac loc unui ecran mai mare vor fi intalnite anul acesta si pe telefoanele mai ieftine.

Conform companiei de consultanta si cercetare Sigmaintell Consulting, anul acesta vor intra pe piata 910 milioane de smartphone-uri care vor beneficia de designul cu rame inguste care anul trecut era disponibil pe Galaxy S8, Note 8 si iPhone X, scrie profit.ro.

Cresterea este una foarte mare, tinand cont ca numarul acestui tip de telefoane a fost in 2017 de 130 de milioane de unitati.

Repararea este posibila doar partial si va duce la incetinirea semnificativa a produselor

Astfel, 61% din smartphone-urile ce vor fi vandute anul acesta, vor avea rame inguste. Pana in 2020, conform aceleiasi companii, procentul smartphone-urilor din aceasta categorie va ajunge la 85%.

La fel ca Galaxy S8, Note 8 si iPhone X anul trecut, majoritatea smartphone-urilor cu rame inguste ce urmeaza sa fie lansate vor folosi ecrane AMOLED, in locul traditionalelor LCD-uri. 75% din smartphone-urile cu rame inguste ar urma sa foloseasca ecrane AMOLED, care ofera culori mai naturale si o luminozitate superioara.

Samsung a fost primul dintre marii producatori care au iesit pe piata cu un smartphone cu rame inguste, care acomodeaza un ecran mai mare in acelasi spatiu. Dupa Galaxy S8 in primavara si Note 8 la sfarsitul verii, coreenii au fost urmati de Apple care a lansat iPhone X.