Platforma Confidas oferă date actualizate pentru peste 600.000 de firme active și trimite automat alerte privind restanțele de plată ale firmelor.

Raiffeisen Bank a încheiat un parteneriat cu platforma Confidas pentru că își dorește să contribuie la transparentizarea pieței IMM și să-și ajute clienții să aibă acces la surse de informare de încredere despre date financiare și juridice referitoare la firmele din România.

Startup-ul Confidas administrează o platformă unică în România care colectează informații de la firmele din piață despre comportamentul de plată și respectarea angajamentelor companiilor cu care lucrează fiecare.
Cu ajutorul platformei Confidas, IMM-urile partenere se pot informa despre plățile restante ale firmelor, despre cazurile de recuperări de creanțe, despre dosarele aflate pe rol în instanță, dacă există situații în care compania apare în evidențele ANAF cu obligații fiscale restante sau dacă a câștigat contracte de achiziții publice.

„Această colaborare e o consecință firească a strategiei băncii de a colabora cu companiile tinere și inovatoare care dezvoltă soluții ce aduc valoare adăugată clienților noștri. În acest sens, ne bucurăm să avem primul parteneriat încheiat cu startup-ul Client Risk SRL, dezvoltatorul platformei online Confidas, un instrument complementar, care poate fi utilizat ca un sistem de informare/avertizare în cadrul relațiilor comerciale dintre companiile locale. Credem că acesta este un punct de pornire pentru integrarea altor funcționalități conexe activității IMM”, a declarat reprezentantul Raiffeisen Bank – Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM.

,,Ne bucurăm că Raiffeisen Bank a ales să ne sprijine în misiunea noastră de a face mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii corecți, arătând ecosistemului că este o bancă deschisă la parteneriatele cu fintech-urile locale. Colaborarea cu Raiffeisen Bank ne motivează să căutăm noi soluții inovatoare care să ajute IMM-urile să își cunoască mai bine partenerii de afaceri. Este un nou pas în dezvoltarea Confidas. Lansată în urmă cu doar patru luni, platforma a ajutat până acum peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenționau să colaboreze”, a declarat Eduard Burghelia, fondatorul Confidas.
Cu ajutorul Confidas, IMM-urile partenere se pot informa cu privire la plățile restante ale firmelor, dacă au fost deschise cazuri de recuperări creanțe de către o societate specializată, dacă există dosare pe rolul instanțelor de judecată, sau situațiile în care compania ar apărea în evidențele ANAF cu obligații fiscale restante ori dacă aceasta a câștigat contracte de achiziții publice.

Puteți vedea cum funcționează platforma Confidas urmărind această scurtă animație video: https://www.confidas.ro/storage/Confidas_10.mp4

Sursa: comunicat de presa