Voxel51, un strat-up al Universității din Michigan, a lansat astăzi produsul său pilot – o platformă software proiectată pentru a face mai accesibil accesul la potențialul neexploatat al datelor video.

Software-ul este destinat companiilor care lucrează cu imagini video si care se străduiesc să extragă informațiile de care au nevoie. Videoclipul este o formă bogată de date si este dificil de analizat si cautat din cauza complexității sale, a dimensiunilor mari ale fișierelor și a lipsei de unități definite, cum ar fi cuvintele.

Voxel51 și-a propus să depășească aceste obstacole cu ajutorul platformei lor de analiză video și al bibliotecilor de software open source care, împreună, permit recunoașterea video de ultimă oră, identifică și urmăresc obiectele și acțiunile din fiecare clip.

Obiectivul initial al Voxel51, care este deosebit de relevant pentru autoturismele fără șofer  se raporta la imagini video de pe caile rutiere și pentru siguranța publică. În ambele aplicații, camerele sunt senzori cheie, însă este nevoie de timp pentru oameni să proceseze datele astfel încât un calculator să poată analiza acest lucru. Procesarea mai rapidă și automată ar trebui să accelereze dezvoltarea unei viziuni mai bune asupra computerului.

“Aceasta este prima și singura platformă disponibilă publicului pentru înțelegerea contextului rutier. Prin democratizarea procesării video și a accesului la bibliotecile mari, adnotate, permitem startup-urilor mai tinere să concureze cu echipele cu resurse bine pregătite pentru mașini fără șofer și alte aplicații”, a declarat co-fondatorul Jason Corso, profesor de inginerie electrică și informatică. Companiile auto le construiesc deja, dar în sistem de proprietate.