Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că a atribuit contractul pentru elaborarea “Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti” companiei Deloitte Consultanta S.R.L, fiind vorba despre o investiţie de peste 460.000 de lei.

“Bucureștiul face pași concreți pentru a deveni un oraș smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului București și de a ghida Primăria Municipiului București în formularea și implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți nivelul de trăi al cetățenilor și va aduce capitală României la nivelul marilor capitale europene“, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul general al capitalei, Gabriela Firea.

Conform ofertei câștigătoare, valoarea contractului va fi de peste 460.000 de lei, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Potrivit sursei citate, infrastructura Smart City pentru București se va aplica în mai multe domenii, cum ar fi: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală – administrație inteligență, siguranță publică, inclusiv sistemul de urgență la nivelul Municipiului București, energie (electrică, termică, apă, etc.) – energie inteligență, transport public – mobilitate inteligență, telecomunicații – tehnologii inteligente, mediu – clădiri inteligente, energie verde, turism – servicii turistice inteligente.

De asemenea, prin implementarea acestei strategii, bucureștenii vor beneficia de infrastructură de transport public și drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educație și la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor on-line, locuri de muncă, siguranță publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării, dar și reducerea importurilor de energie.

Pentru licitația acestui proiect, PMB face mențiunea că au depus oferte doi operatori economici: Deloitte Consultanță S.R.L. și Asocierea SNSPA, Facultatea de Administrație Publică – UPB – ITS România – CNRME – ALDUSI.

“În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe piață și furnizează, în cooperare cu alți parteneri, servicii de audit, juridice, de consultanță, de managementul riscului, soluții de servicii externalizate și consultanță în tehnologie și alte servicii adiacente prin intermediul a peste 1100 profesioniști’, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de PMB.

Sursa: Mediafax