Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale si Comisia Europeană vor organiza Digital Assembly 2019, în perioada 13-14 iunie 2019, la București. Evenimentul va reuni reprezentanți la nivel înalt și stakeholderi din Statele Membre ale Uniunii Europene pentru a discuta despre politicile digitale europene și implicațiile celor mai recente dezvoltări tehnologice. În același context al Digital Assembly 2019, în data de 12 iunie 2019, va avea loc Conferința Interministerială.

De curând, reprezentații Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale au participat pe 21 ianuarie 2019, la Varșovia, la Central and Eastern Europe Innovation Roundtable. Evenimentul condus de domnul Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, l-a avut ca participant extraordinar pe Sundar Pichai, CEO al companiei Google.

Întâlnirea a adus laolaltă, la invitația doamnei Jadwiga Emilewicz, ministrul polon al antreprenoriatului şi tehnologiei, reprezentanți ai guvernelor, la nivel de miniștri și secretari de stat din domeniul TIC din Lituania, Croația, Ungaria, Bulgaria și România, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din Polonia, Rep. Cehă, România, Ungaria și Slovacia.

Agenda discuțiilor s-a concentrat pe perspectivele de dezvoltare previzionate de comunitatea internațională din domeniul tehnologic pentru regiunea Central-Est Europeană. În acest sens, dl. Sundar Pichai, CEO Google, a subliniat potențialul deosebit de dezvoltare a economiei digitale în regiune, datorită sistemelor de educație performante și deschiderii față de noile tehnologii. Totodată, prim-ministrul Poloniei, dl. Mateusz Morawiecki și-a afirmat optimismul cu privire la găsirea celor mai bune soluții pentru a îmbina dezvoltarea tehnologică din ultimii ani, cu capacitățile resursei umane din regiune și nivelul economic în dezvoltare.