Premierul Ludovic Orban a declarat astazi că: ”PSD a devenit o sursă de minciuni răspândite sistematic, care nu au nicio legătură cu realitatea. Le spun bunicilor şi părinţilor noştri că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor, că nu se va atinge nimeni de pensiile pe care le au.
Niciun angajat nu trebuie să se teamă că este în pericol să i se scadă salariul. Dimpotrivă, în cursul acestei săptămâni vom finaliza analiza şi studiul de impact şi vom propune creşterea salariului minim pe economie, cu o sumă care urmează să fie stabilită în baza unor indicatori obiectivi.”

În acest sens s-a constituit o echipă de lucru formată din reprezentanți ai Ministerul Finanţelor – SGG – Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Comisia de prognoză. În baza studiului de impact pe care îl va realiza aceasta echipa va veni cu o propunere, care va fi supusă dezbaterii în consiliu tripartit – sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale. Reprezentantul Guvernului a precizat ca vor fi ascultate toate argumentele.