Preşedintele Emmanuel Macron  primit la Palatul Cotroceni cu onoruri militare

Preşedintele Republicii Franceze Emmanuel Macron este primit joi la această oră la Palatul Cotroceni cu onoruri militare, informează Mediafax.

Preşedintele francez este însoţit de Prima Doamnă Brigitte Macron.

Au fost intonate cele două imnuri de stat şi a fost trecută în revistă garda de onoare.

Preşedintele Macron a salutat în limba română garda de onoare.

Cei doi preşedinţi şi-au prezentat membrii delegaţiilor care îi însoţesc.

“Discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi președinți vor susține o conferință de presă comună”, a transmis Administrația Prezidențială, în legătură cu această vizită.

Vizita a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de preşedinţii României şi Franţei în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la București.

Programul oficial prevede o întâlnire tete-a-tete între cei doi șefi de stat, dar și o declarație comună de presă.

De la ora 15.00, președintele Franței se va întâlni și cu premierul Mihai Tudose.

Spre seară, la ora 17.30, președintele Klaus Iohannis îl va însoți pe Emmanuel Macron într-o vizită la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, iar la ora 19.30, la Palatul Cotroceni va avea loc o recepție oferită în onoarea președintelui Franței.